Aanleg en ontwerp stadstuin
Aanleg en ontwerp stadstuin
Aanleg en ontwerp stadstuin
Terug Haarlem

Tuinaanleg moderne stadstuin

Beplanting Bestrating Grondwerk Onderhoud Tuinontwerp

Het ontwerp en beplantingsplan van de tuinarchitect waren voor ons het vertrekpunt voor de aanleg van deze moderne stadstuin aan het water.

Lees Meer
Grondwerk

Verschillende Grondwerkzaamheden

Voor de aanleg van deze gezellige stadstuin haalden we de hele tuin leeg. Alle grond, begroeiing en bestrating die we niet hergebruikten voerden we daarvoor af. Met verschillende zand- en grondlagen creëerden we de juiste ondergrond. Voor grondverbetering gebruikten we teelaarde en compost.

Bestrating

Strakke Bestrating

Hoe vangen we hoogtes in de tuin op en zorgen we voor eenheid met de woning? In het ontwerp beantwoordden we deze twee vragen. Voor de bestrating van deze diepe tuin (25 meter) kozen we voor een strakke uitstraling, waarbij we de oud gebakken klinkers in lopend verband legden. Daarbij konden we alle oude klinkers uit de tuin hergebruiken. Het terras en de overkapping kreeg een moderne uitstraling met vierkante tegels.  Om het hoogteverschil in de tuin om te vangen, realiseerden we meerdere traptreden van keramische tegels. De randen van de bestrating en rondom de traptreden zaagden we in verstek.

Bestrating stadstuin met waterpartij
Beplanting

Aandacht voor privacy Beplantingsplan

De stadstuin ligt prachtig aan het water, waarvan de bewoners graag willen genieten. Maar dan wel het liefst op zo’n manier, dat de inkijk vanaf het water beperkt wordt. Het ontwerp en het beplantingsplan werd ontwikkeld door een tuinarchitect, waarna wij de uitvoering op ons namen. Een flinke partij leibomen kregen als een groene wand een plek in de tuin. Samen met de meerstammige heesters zorgden die voor veel privacy in de tuin. In het midden creëerden we een gazon met rondom een border van vaste planten en bodembedekkers. De border kreeg een moderne uitstraling door de stalen borderrand, aangebracht op verschillende hoogtes. Om de tuin extra lengte te geven, creëerden we een mooie lange waterpartij.

Beplanting stadstuin
Timmerwerk

Natuurlijke materialen Tuintimmerwerk

In deze familietuin stond een gezellige overkapping hoog op het wensenlijstje. We creëerden een heerlijke zithoek met buitenhaard. Voor een groots, ruimtelijk effect gebruikten we een stalen balk in de constructie van de overkapping. De spotjes in het timmerwerk zorgen voor een gezellige verlichting, waarvoor we ook de nodige elektra aanlegden. Aan het water legden we over de gehele breedte van de tuin een steiger aan van bamboehout, wat prachtig aansluit bij het houtwerk van de veranda. In het midden van de tuin realiseerden we een zitbank, eveneens afgewerkt met bamboehout.

Tuintimmerwerk veranda stadstuin

Sfeervol Het hele jaar door

Vrolijke voorjaarsbloeiers en stevige winterkanjers. Genieten van je tuin kan in elk seizoen. En met een gezellige veranda (mét buitenhaard) wil je misschien wel nooit meer naar binnen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* Verplicht veld

Hoveniersbedrijf Goes

Hoveniersbedrijf Goes
Van tuinontwerp tot onderhoud
Hoveniersbedrijf Goes Sluit pop-up

Meer weten? Laat je informeren

Informatie aanvragen