Terug naar overzicht
Grondwerk

Grondwerk

Of het nu grondwerk voor het verbeteren van de bodem is, het uitgraven van een fundering, zwembad, vijver of terras. Al onze grondwerkzaamheden voeren wij vakkundig en met zorg uit.

Grondwerk

Diverse grondwerkzaamheden

Grondwerkzaamheden omvat alles wat ervoor zorgt dat de bodem van een tuin gezond is. Denk aan oude grond afvoeren en vervangen door nieuwe tuinaarde of zand. De tuin krijgt hierdoor een voedzame bodem om te groeien en bloeien. Onder grondwerk valt ook het ophogen van de tuin en het aanbrengen van verschillende funderingen, terrassen of vijvers. Hoveniersbedrijf Goes beschikt over professioneel materiaal en up-to-date kennis, waardoor we alle grondwerkzaamheden vakkundig en goed kunnen uitvoeren.

Grondwerk waterpartij
Bouw tuinschuur grondwerk
Grondwerkzaamheden tuin

Grondverzet

Grondverzet omvat alle graafwerkzaamheden die wij uitvoeren aan een buitenruimte. Denk daarbij aan baggeren, ophogen, verlagen of graafwerkzaamheden voor funderingen. Nadat de tuin is afgegraven en we de oude grond hebben afgevoerd, vullen we de tuin aan met verse, voedzame tuinaarde. Met deze voedzame bodem kan de tuin volop groeien en bloeien. We brengen de tuin direct op de juiste hoogte, wat zorgt voor een goede afwatering en mooie overloop van woning naar tuin. Ook kunnen we diverse hoogteverschillen aanleggen voor funderingen of terrassen.

Grondwerk achtertuin

Grondverbetering nieuwe tuin

Bij de aanleg van een nieuwe tuin zorgen we als eerste voor voedzame gezonde grond. De grond is een belangrijke drager van voeding, lucht en vocht voor uw beplanting. Een goede en voedzame grond zorgt voor een optimale plantengroei van de tuin en minder kans op ziektes en ander euvel. Een goede gezonde bodem bestaat uit grond, meststoffen en een rijke variatie aan bacteriën, schimmels, insecten, algen en wormen. Die zorgen ervoor dat al het organisch afval wordt omgezet tot waardevolle humus. Humus bestaat uit verteerd organisch materiaal en houdt voedingsstoffen en water vast. Een rijk bodemleven helpt ziektes voorkomen en verbetert de bodemstructuur. Daardoor kunnen plantenwortels groeien en blijven planten gezond en vitaal.

Om de natuur een handje te helpen zorgen we bij de aanleg van een tuin altijd voor een voedzame, gezonde grond. Ook letten we erop dat de grond tijdens de werkzaamheden niet wordt dichtgereden met zware machines. Op die manier zorgen we voor de aanleg van een gezonde tuin, met weelderige borders met daarin gezonde en vitale planten.

Grondverbetering bestaande tuin

Grondverbetering in een bestaande tuin bestaat bijvoorbeeld uit het renoveren van borders of een gazon. We bewerken de bestaande grond met organische mest en andere effectieve middelen, zodat deze weer vruchtbaar wordt. Ook gebruiken we compost en grondbewerkingstechnieken voor grondverbetering. Om te zorgen voor een rijke grond, en dus voorkomen dat de grond te arm wordt, bemesten we de tuin in het voorjaar- en najaar.

Bij grondverbetering van het gazon kun je denken aan verticuteren. In het voorjaar doen we dit met een verticuteermachine. Met het verticuteren verwijderen we mos en plantaardig afval. Daardoor krijgen de graswortels meer lucht en wordt de groei gestimuleerd. In sommige gevallen voeren we een bodemonderzoek uit. Aan de hand van dit onderzoek zien we precies zien welke grond moet worden toegevoegd om de bodem te verrijken en te verbeteren.

Ook zetten we regenwormen uit om het bodemleven te herstellen. Regenwormen herstellen of verbeteren de bodemstructuur waarna water beter wegloopt. Vaste, harde grond is dan verleden tijd. Ook na het aanplanten van bomen kunnen regenwormen worden uitgezet. De wormen maken een gangenstelsel van de kluit naar de omliggende grond en bevorderen daarmee de beworteling, water- en luchthuishouding.

Leveren nieuwe grond

Zelf de grond verbeteren en daarbij aanvoer nodig van zand en tuinaarde? Ook hierbij kunnen wij helpen en adviseren. Wij kunnen de juiste tuinaarde adviseren en aanleveren zodat je hier zelf mee aan de slag kunt gaan.

Tuinonderhoud

Naast een gezonde bodem is onderhoud van de tuin ook van groot belang. Met goed onderhoud blijft het mooi en gezond. Hoveniersbedrijf Goes kan het tuinonderhoud deels of volledig overnemen. Ons team heeft ontzettend veel plantenkennis en het benodigde materieel om tuin te verzorgen en onderhouden. Staan er bomen in de tuin? Het verzorgen van bomen bieden we als aparte dienst of als onderdeel van ons totale onderhoudspakket.

Sfeervol Het hele jaar door

Vrolijke voorjaarsbloeiers en stevige winterkanjers. Genieten van je tuin kan in elk seizoen. En met een gezellige veranda (mét buitenhaard) wil je misschien wel nooit meer naar binnen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* Verplicht veld

Hoveniersbedrijf Goes

Hoveniersbedrijf Goes
Van tuinontwerp tot onderhoud
Hoveniersbedrijf Goes Sluit pop-up

Meer weten? Laat je informeren

Informatie aanvragen