Ontwerp en aanleg praktische tuin in Santpoort met royale veranda
Ontwerp en aanleg praktische tuin in Santpoort met royale veranda
Ontwerp en aanleg praktische tuin in Santpoort met royale veranda
Terug Santpoort

Ontwerp en aanleg praktische tuin met unieke veranda

Tuinontwerp Grondwerk Bestrating Beplanting Timmerwerk

Een boom door het dak? In deze tuin realiseerden we het. Het resultaat is een praktische tuin waar het jaarrond van genoten kan worden.

Lees Meer
Grondwerk

Verschillende Grondwerkzaamheden

Achterin de tuin stond al een prachtige boom, die wilden we behouden. Omdat het een goede, gezonde boom is, maar ook om het zicht vanuit huis te ontnemen op de snelweg die achter de tuin ligt. Om dit te kunnen doen, realiseerden we in de hele tuin nieuwe hoogtes. De oprit hebben we ontgraven om daarna een stabilisatielaag te creëren.

Grondwerk, ontwerp en aanleg praktische tuin met royale veranda
Bestrating

Eigentijdse  Bestrating

Voor een eigentijds effect kozen we in de bestrating voor een grote tegel in combinatie met klinkers. De aanwezige klinkers konden we hergebruiken en combineren met nieuwe keramische tegels en een houten vlonder bij de overkapping. Dezelfde klinkers gebruikten we ook in de voortuin, waardoor een mooie eenheid is ontstaan.

Bestrating, ontwerp en aanleg praktische tuin met royale veranda
Beplanting

Onderhoudsvriendelijke Beplanting

In het beplantingsplan kozen we voor een fraaie leiboom van bladhoudende beuk, die in de loop van tijd het zicht op de geluidswand zal ontnemen. De boom combineert fraai met de geraniums en siergrassen. Verder is gekozen voor onderhoudsvriendelijke beplanting in rustige tinten paars, roze en wit.

Beplanting, ontwerp en aanleg praktische tuin met royale veranda
Timmerwerk

Uniek Timmerwerk

Achterin de tuin realiseerden we een unieke veranda. Een overkapping met stalen constructie, waarbij we de boom integreerde in het dak. De achterwand maakten we van frakéhout met trippelprofiel, de balken zijn van eikenhout wat ook weer terugkomt in het bankje aan de zijkant. Van hetzelfde hout maakten we de bank rondom de boom, waardoor een leuke zithoek is ontstaan. Bijna aan het zicht onttrokken maakten we achter de veranda een schuur, die te bereiken is via een deur in de achterwand van de veranda. Zo is op relatief eenvoudige manier snel extra opslagruimte ontstaan.

Tuinen In hetzelfde straatje

Sfeervol Het hele jaar door

Vrolijke voorjaarsbloeiers en stevige winterkanjers. Genieten van je tuin kan in elk seizoen. En met een gezellige veranda (mét buitenhaard) wil je misschien wel nooit meer naar binnen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* Verplicht veld

Hoveniersbedrijf Goes

Hoveniersbedrijf Goes
Van tuinontwerp tot onderhoud
Hoveniersbedrijf Goes Sluit pop-up

Meer weten? Laat je informeren

Informatie aanvragen