Terug naar overzicht
Beplanting

Beplanting

Bomen, hagen, borders of plantenbakken: planten horen in een tuin. Met de juiste beplanting kun je het hele jaar genieten van een bloeiende en groeiende tuin. Wij werken dan ook altijd met een beplantingsplan. 

Beplanting

Beplanting in de tuin

Een paar dingen spelen een rol bij het kiezen van de juiste beplanting. Zoals de structuur, het type bodem en de ligging van de tuin. Maar ook compositie, kleuren, bloeitijden en intensiviteit van onderhoud zijn bepalend in het geheel. Om de beplanting goed tot haar recht te laten komen, werken we altijd met een beplantingsplan. Daarbij staan de staan de wensen van onze klant en de mogelijkheden van de tuin centraal.

Beplanting en gazon boerderijtuin
Beplanting en aanleg van oprit en royale tuin in Bloemendaal
Beplanting originele achtertuin
Ontwerp, aanleg en timmerwerk landgoed in duingebied Santpoort

Een goed doordacht beplantingsplan

Het beplantingsplan is een essentieel onderdeel van het totale ontwerpplan. Het beplantingsplan bevat een beschrijving en plattegrond met de locaties van de te planten soorten. Bij het opstellen houden we rekening met de eisen die planten aan hun standplaats stellen, zoals bodemsoort, zonlicht, pH-waarden en vochtigheid. Ook de seizoensbeleving van de tuin wordt inzichtelijk via het beplantingsplan. Om te komen tot een goed beplantingsplan, zijn de wensen en mogelijkheden van de klant uiteraard belangrijk. Denk daarbij aan de mate van onderhoudsintensiviteit en het gebruik van kleur in de tuin. We selecteren beplanting die het tuinontwerp ondersteunt en waarbij de wensen van de klant centraal staan.

Beplantingsplan ontwerp en aanleg tuin

Seizoensbeleving

In het beplantingsplan zorgen we ervoor dat iedere seizoen kan worden beleeft in de tuin. Daarbij selecteren we beplanting die in ieder seizoen een specifieke kleur of charme geeft. Denk bijvoorbeeld aan herfstkleur, zomerbloeiers, voorjaarsbloesem, appels of andere vruchten. Bij het ontwikkelen van het beplantingsplan nemen we dit in detail door. Zo zorgen we ervoor dat al het groen op de juiste plek komt te staan.

Beplantingsplan seizoensbeleving

Laag onderhoud of intensief beplantingsplan

Niet iedereen die van een tuin houdt, houdt ook van tuinieren. Daarom kunnen we de intensiviteit van onderhoud meenemen in het beplantingsplan. Dat kan hoog of laag zijn. Ook kunnen we het onderhoud van je overnemen. Eenmalig of via een onderhoudscontract. Dat mag, maar hoeft niet.

Beplanting originele achtertuin

Aanleg van een gazon

Het gazon is een onderdeel van het beplantingsplan. De aanleg hiervan kunnen we meenemen tijdens de ontwikkeling van het plan. Wij kunnen zowel graszoden leggen als graszaad zaaien. Het voordeel van graszoden is dat we die het hele jaar door kunnen plaatsen. Dit in tegenstelling tot het zaaien van graszaad. Dat kan alleen van mei tot en met augustus. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Onderhoud boerderijtuin

Sfeervol Het hele jaar door

Vrolijke voorjaarsbloeiers en stevige winterkanjers. Genieten van je tuin kan in elk seizoen. En met een gezellige veranda (mét buitenhaard) wil je misschien wel nooit meer naar binnen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* Verplicht veld

Hoveniersbedrijf Goes

Hoveniersbedrijf Goes
Van tuinontwerp tot onderhoud
Hoveniersbedrijf Goes Sluit pop-up

Meer weten? Laat je informeren

Informatie aanvragen