Beplanting en gazon boerderijtuin
Bestrating oprit boerderijtuin
Onderhoud boerderijtuin
Terug Santpoort

Tuinontwerp en tuinaanleg boerderijtuin

Beplanting Bestrating Grondwerk Onderhoud Tuinontwerp

De nabij gelegen snelweg aan de ene kant en het weidse uitzicht op de weilanden aan de andere kant stonden centraal in het ontwerp en de aanleg van deze ruime boerderijtuin.

Lees Meer
Grondwerk

Verschillende Grondwerkzaamheden

In deze oude boerderijtuin gingen we eerst aan de slag met flink wat grondwerkzaamheden. Nadat we het bestaande grasveld hadden afgegraven, brachten we ter verbetering van de grond verschillende grondlagen aan. Daarbij vulden we het perceel ook aan. Om een mooie en stabiele oprit te realiseren brachten we een nieuwe stabilisatielaag aan onder de bestrating.

Grondwerkzaamheden boerderijtuin
Bestrating

Stevige Bestrating

Bij het ontwerp stond het gebruik van deze boerderijtuin centraal, waaronder voldoende ruimte voor auto’s die kunnen keren. Daarom legden we een oprit aan met daarin een ruime keerlus en voorzien van keerwanden. Voor de aanleg van het terras kozen we voor een combinatie van gebakken klinkers en tegels. Om de bestrating van het terras mooi te laten aansluiten bij het huis, verhoogden we de grond rondom de woning.

Bestrating oprit boerderijtuin
Beplanting

Veel vaste planten Beplantingsplan

De beplanting van deze boerderijtuin gaf ons een mooie uitdaging: aan de ene kant zo dicht mogelijk, vanwege de nabij gelegen snelweg en tegelijkertijd vrij uitzicht op de landelijke omgeving. In het beplantingsplan kozen we daarom voor veel kleurrijke en vaste planten, die het zicht op de snelweg minimaliseerden. Met de aanleg van een groot gazon, voorzien van kleurrijke sierborders, zorgden we veel kleur en een weids uitzicht op het prachtige landelijke omgeving. Voor het onderhoud van het grasveld installeerden we een robotmaaier.

Beplanting en gazon boerderijtuin
Onderhoud

Maandelijks Onderhoud

Bijzonder aan deze tuin, is dat het een unieke samenwerking met de klant was. Samen bedachten we het ontwerp en samen maakten we keuzes. Dat zorgt voor een goede relatie, die we tot op de dag van vandaag in stand houden met het onderhoud. Maandelijks onderhouden we deze grote tuin, waarbij veel aandacht uitgaat naar het gazon. Dat maaien we geregeld, voorzien we van bemesting en de graskanten werken we netjes bij. De planten in de sierborders verzorgen we met de juiste voeding, wat zorgt voor een goede groei.

Sfeervol Het hele jaar door

Vrolijke voorjaarsbloeiers en stevige winterkanjers. Genieten van je tuin kan in elk seizoen. En met een gezellige veranda (mét buitenhaard) wil je misschien wel nooit meer naar binnen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* Verplicht veld

Hoveniersbedrijf Goes

Hoveniersbedrijf Goes
Van tuinontwerp tot onderhoud
Hoveniersbedrijf Goes Sluit pop-up

Meer weten? Laat je informeren

Informatie aanvragen