Aanleg open tuin en buitenverblijf met uitzicht op het water
Aanleg open tuin en buitenverblijf met uitzicht op het water
Aanleg open tuin en buitenverblijf met uitzicht op het water
Terug Heemstede

Aanleg open tuin en buitenverblijf met uitzicht op het water

Grondwerk Bestrating Beplanting Timmerwerk

Op basis van een bestaand ontwerp verzorgden we de aanleg van de achtertuin en het buitenverblijf.

Lees Meer
Grondwerk

Verschillende Grondwerkzaamheden

Voordat we aan het werk konden, was het nodig de bestaande schuur te slopen en te verwijderen. Hierna brachten we niveauverschillen aan, zodat in de tuin meer ruimte gebruikt kon gaan worden. Het streven was een open tuin met voldoende privacy op het terras, zonder dat dit afbreuk doet op het weidse uitzicht.

Grondwerk en aanleg open tuin en buitenverblijf met uitzicht op het water
Bestrating

Modern en intiem Bestrating

Veel van de bestrating is strak, waaronder de grote grijze tegels. Voor een speels en verzachtend effect, kozen we ook voor een contrasteerde kleur tegel, zoals het geel bij het terras aan de kant van de woning. Aan de waterkant komt diezelfde kleur tegel terug, maar dan in een kleiner formaat. Alles bij elkaar hebben we gezorgd voor een moderne en tegelijk intiem ogende bestrating.

Beplanting

Volwassen Beplanting

De ligging is prachtig en was tegelijkertijd een uitdaging, want de wens voor privacy stond gelijk aan de wens voor een weids uitzicht. Daarom realiseerden we een mooie haag, waardoor het terras uit het zicht is. Passend bij de moderne en strakke uitstraling is gekozen voor beplanting in de tinten paars, roze en wit. De grote struiken en appelboom hebben we hergebruikt, waardoor er direct een volgroeide achterzijde is ontstaan.

Beplanting en aanleg open tuin en buitenverblijf met uitzicht op het water
Timmerwerk

Panorama-effect Timmerwerk

De basis was al ontworpen en volgens dat ontwerp hebben we het buitenverblijf gerealiseerd. We brachten een stalen constructie aan, om een zo open mogelijke ruimte te creëren. Het buitenverblijf heeft een gietvloer en is volledig af te sluiten met de glazen schuifwanden. De relatie met zowel de tuin als het water goed is gelegd. Het buitenverblijf staat fraai in de hoek van de tuin en de ramen zijn gericht op het water, waardoor er een panorama-effect ontstaat. Via de achterwand is er een toegang naar een sauna. Aan de waterzijde maakten we een extra stuk vlonder, zodat er een aansluiting ontstond op de bestaande vlonder. Daar maakten we ook een buitendouche.

Onderhoud

Weinig Onderhoud

De borders zijn goed dichtgeplant, waardoor onderhoud slechts twee keer per jaar nodig is.

Aanleg open tuin en buitenverblijf met uitzicht op het water

Sfeervol Het hele jaar door

Vrolijke voorjaarsbloeiers en stevige winterkanjers. Genieten van je tuin kan in elk seizoen. En met een gezellige veranda (mét buitenhaard) wil je misschien wel nooit meer naar binnen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* Verplicht veld

Hoveniersbedrijf Goes

Hoveniersbedrijf Goes
Van tuinontwerp tot onderhoud
Hoveniersbedrijf Goes Sluit pop-up

Meer weten? Laat je informeren

Informatie aanvragen