Terug naar overzicht
Tuinontwerp

Tuinontwerp

Van tuinontwerp naar aanleg. Niets spreekt zo tot de verbeelding als een vakkundig uitgewerkt tuinontwerp met sfeervol beeldmateriaal. Bij hoveniersbedrijf Goes begint de aanleg van een tuin dan ook altijd met een ontwerpplan, waarop precies te zien is wat de mogelijkheden zijn voor het indelen en inrichten van een buitenruimte. In het ontwerp brengen we alle elementen (bestrating, beplanting, timmerwerk) bij elkaar tot één geheel.

Tuinontwerp

Vakkundig 2D en 3D tuinontwerp

De aanleg van een buitenruimte begint met ideeën op papier zetten. Wij doen dit altijd samen met de klant. Onze ontwerper bekijkt de locatie en neemt vervolgens alle wensen door. Welke sfeer moet er komen? Hoe wordt er aangekeken tegen het onderhoud? Pinterest en Instagram staan vol met mooie ideeën. We raden onze klanten dan ook zeker aan om een moodboard te maken. Tijdens de kennismaking komt ook het budget ter sprake, zodat van beide kanten de verwachting helder zijn. Het maken van een goed ontwerp is een vak apart. Kennis en expertise is bijvoorbeeld nodig om een grote buitenruimte leefbaar en gezellig te maken of om een kleinere tuin functioneel en groen in te richten. De keuzes die gemaakt worden aan de hand van een tuinontwerp zorgen voor lang plezier in de tuin. Ons professionele 2D en 3D ontwerp zorgt voor weloverwogen keuzes.

3D ontwerp tuin met boom
3D tuinontwerp met bestrating
Plattegrond 2D tuinontwerp aanleg tuin
3D ontwerp tuin met waterpartij
3D tuinontwerp met bestrating

Persoonlijk tuinontwerp voor- en achtertuin

Na de eerste kennismaking werken we alle wensen en ideeën uit tot een vakkundig én persoonlijk tuinontwerp. In het ontwerp is te zien wat er allemaal mogelijk is in een tuin. Dat is vaak meer dan verwacht. We houden rekening met de ligging, aansluiting bij de woning, functionele wensen en technische zaken zoals verlichting, beregening en voorzieningen voor bijvoorbeeld een buitenhaard.

3D tuinontwerp met veranda

Een goed beplantingsplan

Het beplantingsplan is een essentieel onderdeel van het totale ontwerpplan. Het beplantingsplan bevat een beschrijving en plattegrond met de locaties van de te planten soorten. Bij het opstellen houden we rekening met de eisen die planten aan hun standplaats stellen, zoals bodemsoort, zonlicht, pH-waarden en vochtigheid. Ook de seizoensbeleving van de tuin wordt inzichtelijk via het beplantingsplan. Om te komen tot een goed beplantingsplan, zijn de wensen en mogelijkheden van de klant uiteraard belangrijk. Denk daarbij aan de mate van onderhoudsintensiviteit en het gebruik van kleur in de tuin. We selecteren beplanting die het tuinontwerp ondersteunt en waarbij de wensen van de klant centraal staan.

Beplantingsplan ontwerp en aanleg tuin

Tuintimmerwerk als onderdeel van het tuinontwerp

Elementen zoals een veranda of pergola zorgen voor sfeer in een tuin. In ons tuinontwerp laten we deze elementen zien. Ons tuintimmerwerk is altijd maatwerk en past bij de stijl van het huis en de tuin. In het ontwerp kijken we altijd naar het geheel. Hoe past een veranda bijvoorbeeld in de tuin en hoe zorgen we voor een mooi verloop tussen de tuin en het timmerwerk. Zijn er wensen voor een buitenhaard, schutting, vlonder of andere elementen? Hoveniersbedrijf Goes denkt altijd mee om te komen tot een buitenruimte die volledig aansluit bij wat onze klant voor ogen heeft.

Ontwerp en aanleg van ruimtelijke achtertuin

En dan is het een kwestie van kiezen

Op basis van onze expertise en kennis maken wij een tuinontwerp. Vervolgens is het aan de klant om keuzes te maken. Natuurlijk blijven we in dit stadium meedenken en adviseren we daar waar nodig. We doen er namelijk alles aan om te zorgen dat de tuin duurzaam, comfortabel en vooral heel bijzonder wordt. Is de tuin eenmaal aangelegd? Ook daarna kunnen wij van dienst voor het onderhoud van de tuin. Ons team heeft veel plantenkennis en het benodigde materieel om een tuin goed te onderhouden en verzorgen. Verzorgen van een tuin kan eenmalig of op contractbasis.

3D tuinontwerp met buitenverblijf

Sfeervol Het hele jaar door

Vrolijke voorjaarsbloeiers en stevige winterkanjers. Genieten van je tuin kan in elk seizoen. En met een gezellige veranda (mét buitenhaard) wil je misschien wel nooit meer naar binnen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* Verplicht veld

Hoveniersbedrijf Goes

Hoveniersbedrijf Goes
Van tuinontwerp tot onderhoud
Hoveniersbedrijf Goes Sluit pop-up

Meer weten? Laat je informeren

Informatie aanvragen