Ontwerp en aanleg park Delft timmerwerk vlonder zitbanken
Ontwerp en aanleg park Delft bovenaanzicht
Ontwerp en aanleg park Delft beplanting boomverzorging
Terug Delft

Aanleg park Delft

Ontwerp Grondwerk Aanleg Bomen Beplanting Onderhoud

Een voormalig kantoorpand in Delft is herontwikkeld tot een woongebied met 400 appartementen. Wij verzorgden de aanleg en inrichting van een park, vernieuwden de entree en legden tuinen aan.

Lees Meer
Grondwerk

Verschillende Grondwerkzaamheden

De grondwerkzaamheden voor de aanleg van het park bestonden onder andere uit het verwijderden van al het opschot, volledig ontgraven van het terrein en egaliseren van de ondergrond. Daarbij pasten we tevens grondverbetering toe. Voor de aanleg van een houten vlonder aan de rand van het park, aansluitend op het water, plaatsen we een damwand. De tuinen op de begane grond van het appartementencomplex hebben we opgehoogd, waarbij we de hoogteverschillen hebben opgevangen middels het plaatsen van een keerwand van beton en diverse hagen. Ook legden we de afwatering opnieuw aan, verzorgden een nieuwe PVC-riool en vernieuwden de kolken.

Beplanting grondwerkzaamheden buitenruimte 3 delft
Ontwerp

Vakkundig Ontwerp

We ontwikkelden een schetsontwerp die de basis vormden voor het beplantingsplan en de verdere inrichting van de buitenruimte. Centraal in het ontwerp stonden de wensen om van de buitenruimte een duurzame locatie te maken waarin bewoners gezamenlijk kunnen verblijven. Om dit te realiseren namen we in het ontwerp elementen op zoals banken en barbecues. 

Beplantingsplan aanleg park delft
Schetsontwerp aanleg park delft
Aanleg

Aanleg Buitenruimte en entree

Planmatig werken is van belang bij de aanleg van een buitenruimte als deze. De buitenruimte is door ons volledig aangelegd en verzorgd. We legden door het hele park schelpenpaden aan met op verschillende plekken zitelementen. Aan de rand van het park, grenzend aan het water, realiseerden we een vlonder van gegroefd Kapur hardhout. We verzorgden zowel de bestrating van de tuinen op de begane grond als de die van de hoofdentree. Bij de entree legden we ook een trap en rolstoelhelling aan.

Ontwerp, inrichting en aanleg park Delft
Ontwerp en aanleg park Delft timmerwerk vlonder
Beplanting

Bloemrijk Beplantingsplan

Voor de groenaanleg van het park en de tuinen grenzend aan het appartementencomplex (energielabel A) stond duurzaamheid en lage onderhoudsintensiviteit centraal. In het beplantingsplan kozen we voor een volle en bloemrijke inrichting, wat laag in onderhoud is en toch voor veel biodiversiteit zorgt. We hebben zoveel mogelijk bestaande bomen behouden en drie nieuwe bomen gepland. Om de hoogtes op te vangen bij de tuinen op de begane grond van het appartementencomplex plaatsten we een hagenrij.

Ontwerp en aanleg park Delft beplanting beplantingsplan
Onderhoud

Eerste jaar Onderhoud

Voor goede borging van de kwaliteit hebben we het park in het eerste jaar intensief onderhouden. Daarbij hebben we extra aandacht gehad voor [Linda, hebben jullie een suggestie wat ik hierin kan opnemen?].  Onze werkzaamheden bestonden uit XXX.

Ontwerp en aanleg park Delft beplanting boomverzorging
Ontwerp en aanleg park Delft timmerwerk vlonder zitbanken

Projecten In hetzelfde straatje

Betrouwbaar Heldere afspraken

Hoveniersbedrijf Goes staat voor kwaliteit, een breed scala aan materieel, betrouwbaarheid, klantvriendelijkheid, flexibiliteit, vakkundigheid en snelheid. We zorgen altijd voor een groene omgeving die voldoet aan de wensen en eisen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* Verplicht veld

Hoveniersbedrijf Goes

Hoveniersbedrijf Goes
Van tuinontwerp tot onderhoud
Hoveniersbedrijf Goes Sluit pop-up

Meer weten? Laat je informeren

Informatie aanvragen