Terug naar overzicht
Beplanting

Beplanting

Beplanting in de buitenruimte is beeldbepalend en brengt sfeer. Bovendien draagt het bij aan het creëren van een gezonde en duurzame leefomgeving. Hoveniersbedrijf Goes heeft veel ervaring met het (planmatig) beplanten in de buitenruimte. Wij werken altijd met een beplantingsplan.

Beplanting

Beplanting in de openbare ruimte

Groenvoorziening in zowel de zakelijke als non-profitsector draait om een duurzame leefomgeving. Daaraan draagt hoveniersbedrijf Goes graag een steentje bij. Door het vakkundig en doordacht inrichten van de openbare ruimte zorgen we voor een prettige groene omgeving die aansluit bij uitstraling die onze opdrachtgever voor ogen heeft. Wij adviseren over de beplanting in iedere buitenruimte en werken altijd met een beplantingsplan. 

Aanleg buitenruimte Bell Hotel beplanting
Ontwerp en aanleg park Delft beplanting beplantingsplan
Beheer en groenonderhoud Rijksmonument boomverzorging

Een goed doordacht beplantingsplan

Een beplantingsplan is een overzichtstekening van de buitenruimte waarin inzichtelijk wordt gemaakt welke beplanting waar komt te staan. De keuze voor de juiste beplanting is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder structuur, type bodem en de ligging van de buitenruimte. Ook houden we in het beplantingsplan rekening met eventuele zichtlijnen, gebruik van de buitenruimte, compositie, bloeitijden en de intensiviteit van onderhoud. Tijdens het ontwikkelen van het beplantingsplan staan de wensen van de opdrachtgever natuurlijk voorop. Daarbij kijken we ook naar de strategie en ambities van de opdrachtgever op het gebied van duurzaamheid.

Beplantingsplan aanleg park delft

Sierbeplanting bij de entree

De entree van een bedrijfspand is het visitekaartje van het bedrijf. Een mooie beplanting zorgt ervoor dat een bedrijfspand er verzorgd en professioneel uitziet. Voor het aanbrengen van deze beplanting bespreken we eerst de wensen met de opdrachtgever en hebben daarbij aandacht voor de identiteit van het bedrijf. Aan de hand van de wensen en situatie-afhankelijke factoren adviseren wij welke beplanting het meest geschikt is voor de locatie.

Ontwerp, inrichting en aanleg park Delft

Aanleg buitenruimte Bell Hotel trap

Praktische beplanting in de buitenruimte

Naast het visuele aspect van beplanting heeft een groene invulling van de buitenruimte ook praktische voordelen. Zo kan de juiste beplanting geluidsoverlast verminderen, waardoor medewerkers minder snel afgeleid zullen zijn en een hogere arbeidsproductiviteit kunnen leveren. Ook biedt een buitenruimte de mogelijkheid tot ontspanning, wat effect heeft op het algehele welzijn van medewerkers.

Aanleg buitenruimte Bell Hotel beplanting

Seizoensbeleving

In het beplantingsplan zorgen we ervoor dat alle seizoenen kunnen worden beleefd in de buitenruimte. Daarbij selecteren we, indien gewenst, beplanting die in ieder seizoen een specifieke kleur of charme geeft. Bij het ontwikkelen van het beplantingsplan nemen we dit in detail door met onze opdrachtgever.

Beplantingsplan seizoensbeleving

Laag onderhoudsintensief beplantingsplan

Veel opdrachtgevers kiezen voor een buitenruimte die laag onderhoudsintensief is. Dit kunnen wij meenemen in ons beplantingsplan. Ook kunnen we een onderhoudscontract opstellen, waarmee we het onderhoud van een buitenruimte geheel of gedeeltelijk overnemen.

Beheer en groenonderhoud Rijksmonument onderhoud buitenruimte

Aanleg van een gazon in de buitenruimte

Het gazon is een onderdeel van het beplantingsplan en de eventuele aanleg kan worden meegenomen tijdens de ontwikkeling van dit plan. Wij kunnen zowel graszoden plaatsen als graszaad zaaien voor kleine en grote oppervlakten. Het voordeel van graszoden is dat deze het hele jaar door geplaatst kunnen worden. Dit geldt niet voor het zaaien van graszaden. Dat kan alleen in de maanden mei tot en met augustus. Naast het aanbrengen van graszoden biedt hoveniersbedrijf Goes ook de mogelijkheid om deze te onderhouden.

Ontwerp en aanleg park Delft gazon en bestrating

Betrouwbaar Heldere afspraken

Hoveniersbedrijf Goes staat voor kwaliteit, een breed scala aan materieel, betrouwbaarheid, klantvriendelijkheid, flexibiliteit, vakkundigheid en snelheid. We zorgen altijd voor een groene omgeving die voldoet aan de wensen en eisen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* Verplicht veld

Hoveniersbedrijf Goes

Hoveniersbedrijf Goes
Van tuinontwerp tot onderhoud
Hoveniersbedrijf Goes Sluit pop-up

Meer weten? Laat je informeren

Informatie aanvragen