Terug naar overzicht
Bomen

Boomverzorging

Bomen zijn van groot belang in een buitenruimte. Ze zorgen voor de juiste temperatuur en dragen bij aan de totale sfeer en beleving. Bomen hebben, net als de rest van de buitenruimte, onderhoud nodig. Hoveniersbedrijf Goes voert dit onderhoud vakkundig en veilig uit.

Bomen

Boomverzorging

Het belang van bomen in een groene omgeving is groot. Door de CO₂-omzetting in zuurstof dragen bomen bij aan een gezond milieu. Bovendien zorgen bomen voor verkoeling van de ruimte. Of het nu gaat om een grote openbare ruimte of een kleinschalige bedrijfstuin: bomen geven de algehele kwaliteit van de ruimte altijd een impuls. Bovendien draagt de inrichting van een groene buitenruimte met bomen bij aan eventuele ambities en doelstellingen op het gebied van duurzaamheid.

Boomeigenaren zijn in Nederland wettelijk verplicht hun bomen te onderhouden. Hoveniersbedrijf Goes kan de totale boomverzorging verzorgen. Wij hebben alle kennis en expertise in huis om bomen op een gezonde manier te laten groeien en zo te laten bijdragen aan de leefomgeving. Ook kunnen wij zorgdragen voor de zogenaamde VTA-controle (Visual Tree Assessment). Wij werken daarvoor samen met gecertificeerde boomveiligheidscontroleurs.

Boomverzorging hoveniersbedrijf Goes
Beheer en groenonderhoud Rijksmonument boomverzorging
Boomverzorging buitenruimte

Bomen kappen en rooien om ruimte te creëren

Voor bedrijfsmatige ontwikkeling dienen bomen soms gerooid of gekapt te worden. Bijvoorbeeld voor de aanleg van een parkeerterrein. Ook kan een boom ziek zijn, waardoor kappen vaak onontkoombaar is. Onze boomverzorgers voeren deze werkzaamheden professioneel en veilig uit. Eerst inspecteren we de boom, brengen de omgeving goed in kaart, waarna we stapsgewijs de boom kappen. Als we de boom rooien, dan verwijderen we de stronk van de boom ook helemaal. Met het juiste materiaal wordt er veilig en verantwoord te werk gegaan.

Boomverzorging buitenruimte

Snoeien voor een veilige openbare ruimte

Gezonde bomen hebben onderhoud nodig. Elke boom groeit in een bepaalde omgeving en zal daar verschillende functies vervullen. Voor behoud van die functie of voor een goede inpassing in de omgeving is snoeien soms nodig, bijvoorbeeld om een kantoorpand vrij te maken. Snoeien vraagt deskundigheid. Onze boomspecialisten zorgen ervoor dat bomen in de natuurlijke vorm mooi en gezond blijft. Voor de veiligheid van de openbare ruimte is snoeien ook van belang. Bomen kunnen namelijk, als deze niet tijdig worden gesnoeid, een gevaar vormen. Door vakkundig terugsnoeien zorgen wij ervoor dat dode takken worden verwijderd. Sommige bomen hebben als eindbeeld een specifieke vorm. Denk daarbij aan knotbomen, leibomen of gekandelaarde bomen. Bij deze bomen passen we vormsnoei toe om ze in het juiste model te houden. Bij het onderhoud controleren we de boom altijd op ziektes en verwijderen we zwakke takken, wat zorgt gezonde stevige bomen met een langere levensduur.

Beheer en groenonderhoud Rijksmonument boomverzorging

Verzorging jonge bomen

Jonge bomen hebben speciale aandacht nodig. Verzorging in de eerste jaren bepaalt hoe een boom zich ontwikkelt. Hoveniersbedrijf Goes heeft alle expertise in huis om jonge bomen te laten uitgroeien tot een volwassen en gezonde boom. Dat doen we bijvoorbeeld door begeleidend snoeien. Deze snoeitechniek vormt de basis voor het uiteindelijke eindbeeld van bomen. Als wij begeleidingssnoei verzorgen, dan zorgen we dat bomen hun groeisnelheid blijven houden en snoeiwonden van beperkte grootte zijn. Hierdoor ontwikkelen bomen zich tot gezonde en structureel sterke bomen met een lange levensloop en beperkte onderhoudskosten. Bij jonge bomen geldt over het algemeen een snoeifrequentie van minimaal eens in de twee tot drie jaar.

Boomverzorging inclusief een verkeersplan

Snoeiwerkzaamheden kunnen door hun omvang en inhoud veel invloed hebben op het verkeer. Daarom moet bij bepaalde snoei- en kapwerkzaamheden een verkeersplan worden opgesteld, met daarbij ook een verkeerstekening. Het doel hiervan is om de veiligheid voor werknemers en omstanders te regelen en de overlast voor zo veel mogelijk te beperken. Een verkeersplan moet altijd worden ingediend bij de gemeente, zodat via die weg ook hulpdiensten op de hoogte zijn van eventuele maatregelen. Verder kan het nodig zijn dat de gemeente parkeervakken afzet, zodat de werkzaamheden altijd volgends planning kunnen verlopen. Hoveniersbedrijf Goes neemt, indien gewenst, dit gehele traject voor rekening om onze opdrachtgever maximaal te ontzorgen.

Verkeersplan boomverzorging

Overig onderhoud van de buitenruimte

Naast boomverzorging kunnen wij ook de gehele buitenruimte onderhouden. Met onze verschillende onderhoudspakketten bieden we diverse vormen van onderhoud aan. Daarmee zorgen we ervoor dat de buitenruimte rondom een bedrijf of organisatie er verzorgd uitziet. Wij leveren onderhoud van een buitenruimte zowel op contractuele basis als eenmalig.

Beheer en groenonderhoud Rijksmonument

Betrouwbaar Heldere afspraken

Hoveniersbedrijf Goes staat voor kwaliteit, een breed scala aan materieel, betrouwbaarheid, klantvriendelijkheid, flexibiliteit, vakkundigheid en snelheid. We zorgen altijd voor een groene omgeving die voldoet aan de wensen en eisen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* Verplicht veld

Hoveniersbedrijf Goes

Hoveniersbedrijf Goes
Van tuinontwerp tot onderhoud
Hoveniersbedrijf Goes Sluit pop-up

Meer weten? Laat je informeren

Informatie aanvragen