Aanleg traptreden Kennemerduinen
Vervoer aanleg trap Kennemerduinen
Aanleg hekwerk uitzichtpunt Kennemerduinen
Terug Bloemendaal

Aanleg trap en hekwerk Kennemerduinen

Aanleg Grondwerk

Midden in Nationaal Park Zuid-Kennemerland ligt de Konijnenberg. In opdracht van PWN vernieuwden we een trap en plaatsten we een hekwerk rondom het uitzichtpunt.

Lees Meer
Grondwerk

Verschillende Grondwerkzaamheden

Voor de gunning van deze aanbesteding stelden we een plan van aanpak op rondom de uitvoering, waaronder de grondwerkzaamheden. Het doel van dit plan van aanpak was duidelijkheid geven over de aan- en afvoer van materialen en de daarbij gebruikte machines en voertuigen. Dit vanwege de bijzondere ligging van de locatie midden in het duingebied. Ook werd in het plan van aanpak beschreven hoe lekkages in het duingebied werden voorkomen.

Aan- en afvoer materialen

Voor aanvang van de werkzaamheden is een toolbox gegeven over werken in een natuurwaterwingebied. In de toolbox zijn de rijroutes, rijsnelheid, werktijden, wat te doen bij lekkages en omgang met natuur besproken. Om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen zetten we het projectgebied gedurende de werkzaamheden af. Voor het vervoer van spullen betraden we het duingebied met maximaal twee auto’s en aanhanger. Voor de aan- en afvoer van spullen gebruikten we een shovel, om zwaarder (vracht)verkeer in het duingebied te voorkomen. Voor het profileren van de trap en het verwijderen van de palen gebruikten we een mini-kraan. Om insporing of andere verstoring van het terrein te voorkomen plaatsten we rijplaten op cruciale plekken. Afvalmateriaal afkomstig van het uitzichtpunt en de voormalige trap voerden we met shovel en auto af naar een gecertificeerd afvalverwerker.

Omgang met brandstof in het duingebied

Om eventuele bodemverontreiniging te voorkomen tankten we dagelijks, voor aanvang van de werkzaamheden, handgereedschap buiten het duingebied. Op die manier beperkten we het aantal tankbeurten en de kans op incidenten. De opslag van kleine hoeveelheden brandstof gebeurde altijd in een lekbak, zodat lekkage naar de bodem of grondwater werd voorkomen. Al het materieel werd voorzien van biologisch afbreekbare olie.

Werkzaamheden Kennemerduinen
Aanvoer materialen trap Kennemerduinen
Aanleg

Aanleg Trap en hekwerk

Na het verwijderen van de voormalige trap en leuningen konden we de nieuwe trap plaatsen. We leverden en plaatsten 22 traptreden inclusief stootranden van gerecycled kunststof materiaal. Om de hoogtes op te vangen verzorgden we tussen de treden enkele plateaus, voorzien van betonstraatstenen. Hierbij realiseerden we tevens een kantopsluiting van betonband. Langs de volledige trap en rondom het uitzichtpunt vervaardigden we een trapleuning en hekwerk van FSC kastanjehout. 

Aanleg traptreden Kennemerduinen
Werkzaamheden Kennemerduinen
Hekwerk uitzichtpunt Kennemerduinen

Projecten In hetzelfde straatje

Betrouwbaar Heldere afspraken

Hoveniersbedrijf Goes staat voor kwaliteit, een breed scala aan materieel, betrouwbaarheid, klantvriendelijkheid, flexibiliteit, vakkundigheid en snelheid. We zorgen altijd voor een groene omgeving die voldoet aan de wensen en eisen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* Verplicht veld

Hoveniersbedrijf Goes

Hoveniersbedrijf Goes
Van tuinontwerp tot onderhoud
Hoveniersbedrijf Goes Sluit pop-up

Meer weten? Laat je informeren

Informatie aanvragen