Tuinontwerp en aanleg familietuin
Tuinontwerp en aanleg familietuin met fietsenhok
Tuinontwerp en aanleg familietuin met schommel
Terug Haarlem

Tuinontwerp en tuinaanleg familietuin

Beplanting Bestrating Grondwerk Onderhoud Tuinontwerp

Een echte familietuin in het centrum van Haarlem. Met volop ruimte voor de kinderen en lekker veel strandgevoel door de verschillende grassoorten.

Lees Meer
Grondwerk

Verschillende Grondwerkzaamheden

Voor de aanleg van deze familietuin gingen we eerst aan de slag met diverse grondwerkzaamheden. De tuin kende flink wat oppervlakte maar veelal smal en rondom het huis. Alle bestaande verharding en groen hebben we verwijderd, waarna we aan de slag gingen met het aanbrengen van de juiste grondlagen. We gebruikten teelaarde en straatzand, waarmee we ook de plantenbakken plantklaar maakten.

Bestrating

Afwisselende Bestrating

Bij het ontwerp hielden we rekening met het hergebruik van de oude klinkers. Daarbij zorgden we voor afwisseling door ook gebruik te maken van antraciet gekleurde betonnen tegels. Om de bestrating van de gehele tuin te laten verbinden, legden we een pad aan rondom het huis. De verschillende formaten tegels onder de pergola zorgen voor dynamiek. Ook legden we die tegels zo aan, dat er ruimte ontstaat voor groen tussen de tegels, wat het geheel een extra natuurlijke uitstraling geeft.

Bestrating familietuin
Beplanting

Beetje strandgevoel Beplanting

De wens was een echte familietuin met een beetje strandgevoel. Daarom kozen we in het beplantingsplan we voor grasachtige plantensoorten en laag- en kleinblijvende dennen. Tussen de bestrating door richten we plantenbakken in, met kleurige vaste planten. Het gazon verbindt de zijkant van het huis richting de achtertuin, waardoor er een mooi geheel ontstaat. De sierappelboom in de achtertuin zorgt voor extra sfeer. Om de tuin makkelijk te onderhouden installeerden we een beregeningsinstallatie die via de telefoon te bedienen is.

Beplantingsplan strandgevoel familietuin
Timmerwerk

Lekker praktisch Timmerwerk

Een schommel mocht in deze familietuin niet ontbreken. Bij het ontwerp van ons tuintimmerwerk stond kindvriendelijkheid van deze tuin dan ook centraal. We ontwierpen en realiseerden een pergola voor aan de zijkant van het huis, met daarin een schommel. In de achtertuin realiseerden we ook een royale pergola met daarin zowel een picknicktafel als grote zitbank. Bijzonder aan de zithoek is het gebruik van verschillende materialen, waaronder een kokos achterwand die zorgt voor extra (geluids-) isolatie. Om de fietsen te kunnen stallen, maakten we een overkapping van hardhout. Fraai element is de stalen bloemenplaat op de voorzijde van het fietsenhok. Dit voegden we toe, om het geheel wat extra uitstraling en gezelligheid te geven. Aan de straatzijde plaatsen we een stevig tuinhek dat aan twee kanten te openen is.

Ontwerp en aanleg pergola met zithoek
Tuinontwerp en aanleg familietuin met fietsenhok
Onderhoud

Halfjaarlijks Onderhoud

Het onderhoud van deze gezellige tuin wordt grotendeels door de bewoners zelf gedaan. Wij komen twee keer per jaar langs voor wat groter onderhoud. Dan zorgen we er bijvoorbeeld voor dat de bomen netjes geleid worden, zodat ze fraai kunnen groeien. Ook snoeien we de hagen en onderhouden we het gazon.

Onderhoud familietuin

Tuinen In hetzelfde straatje

Sfeervol Het hele jaar door

Vrolijke voorjaarsbloeiers en stevige winterkanjers. Genieten van je tuin kan in elk seizoen. En met een gezellige veranda (mét buitenhaard) wil je misschien wel nooit meer naar binnen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* Verplicht veld

Hoveniersbedrijf Goes

Hoveniersbedrijf Goes
Van tuinontwerp tot onderhoud
Hoveniersbedrijf Goes Sluit pop-up

Meer weten? Laat je informeren

Informatie aanvragen