Ontwerp en aanleg van ruimtelijke achtertuin
Ontwerp en aanleg van ruimtelijke achtertuin
Ontwerp en aanleg van ruimtelijke achtertuin
Terug Bloemendaal

Ontwerp en aanleg van ruimtelijke achtertuin

Ontwerp Grondwerk Bestrating Beplanting Timmerwerk

Met het buitenverblijf creëerden we een extra leefruimte, in te zetten als kantoor aan huis, maar ook om grotere groepen gasten te ontvangen.

Lees Meer
Grondwerk

Verschillende Grondwerkzaamheden

De tuin ligt op een veenlaag, waardoor er meer sprake is van verzakking. De voorbereidende grondwerkzaamheden bestonden onder andere uit het aanbrengen van een extra stevige fundering. Het buitenverblijf hebben we met schroefpalen onderheid.

Grondwerk, ontwerp en aanleg van ruimtelijke achtertuin
Bestrating

Sfeervolle Bestrating

Voor de bestrating zochten we naar oude materialen, vanwege het sfeervolle uiterlijk. De klinkers konden we hergebruiken en combineren en moderne grijze tegels. Voor voldoende afwisseling in de bestrating realiseerden we een royale vijver. Het materiaal van de vijver, cortenstaal, komt terug in de kachel in het buitenverblijf en de randen van de borders.

Beplanting

Volwassen Beplanting

Met name op de erfgrens lieten we veel beplanting staan, zodat het daar mooi dicht bleef. Ook de rest van de beplanting is bijna volledig hergebruikt, waardoor de tuin direct een volwassen uiterlijk heeft gekregen.

Timmerwerk

Luxe Timmerwerk

In nauwe samenwerking met de klant realiseerden we een bijzonder buitenverblijf waar geen schroef aan te pas is gekomen. Alle verbindingen zijn met hout vastgezet. De overkapping is van eikenhout en voorzien van pen-en-gat verbindingen. Door de glazen schuifwanden is het buitenverblijf het hele jaar te gebruiken. Het heeft een ouderwetse uitstraling, maar is voorzien van vele gemakken en moderne technologie, waaronder internet, een muziekinstallatie en pizzaoven. Het is daarmee een verlengstuk van de woning geworden.

Onderhoud

Weinig Onderhoud

Deze tuin vraagt niet al te veel onderhoud. Dat geldt ook voor de vijver. Bij het ontwerp en de aanleg hielden we hiermee rekening, door voldoende diepte te realiseren die snelle algengroei voorkomt. Het watervalletje in de vijver is zowel esthetisch als functioneel; de beweging voegt zuurstof toe aan het water en bestrijdt algengroei.

Onderhoud, ontwerp en aanleg van ruimtelijke achtertuin

Sfeervol Het hele jaar door

Vrolijke voorjaarsbloeiers en stevige winterkanjers. Genieten van je tuin kan in elk seizoen. En met een gezellige veranda (mét buitenhaard) wil je misschien wel nooit meer naar binnen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* Verplicht veld

Hoveniersbedrijf Goes

Hoveniersbedrijf Goes
Van tuinontwerp tot onderhoud
Hoveniersbedrijf Goes Sluit pop-up

Meer weten? Laat je informeren

Informatie aanvragen