Tuinontwerp en tuinaanleg originele achtertuin
Tuinontwerp en tuinaanleg originele achtertuin met pergola
Tuinontwerp en tuinaanleg originele achtertuin met zithoek
Terug Santpoort

Tuinontwerp en tuinaanleg originele stadstuin

Beplanting Bestrating Grondwerk Onderhoud Tuinontwerp

Van een kale nieuwbouw tuin tot een groene oase. Bestrating, beplanting en buitenverblijf: niets ontbreekt aan deze tuin in Santpoort. Originaliteit maakte deze tuin tot een uitdagende opdracht.

Lees Meer
Grondwerk

Verschillende Grondwerkzaamheden

In deze nieuwbouwtuin konden we vrij snel aan de slag. Evengoed voerden we enkele grondwerkzaamheden uit, zoals het afvoeren van niet bruikbare grond en creëren van de juiste grondlagen voor de verdere aanleg van de tuin. Daarvoor gebruikten we onder andere teelaarde en compost.

Bestrating

Strakke Bestrating

De verharding in deze tuin is niet alledaags wat leidde tot een fraaie aanleg ‘puzzel’. We namen de uitdaging aan om met verschillende bestratingsmaterialen een verspringend terras te maken. De bestrating is een combinatie van klinkers met graniet keien en tegels die overlopen in grind. Het grind zorgt voor een zachte uitstraling en geeft een mooie overloop naar het gazon en de borders.

Bestrating originele achtertuin
Beplanting

Veelzijdige Beplanting

Wat doen we met een banaan, een sering en een Camellia? Een uitdagende combinatie die zorgt dat deze gezellige tuin een Indische uitstraling krijgt. Dat was namelijk de wens; om het interieur van het huis aan te laten sluiten bij de tuin. Wat ook een wens was: heel veel gezelligheid. De vorige tuin van deze bewoners was namelijk gezellig knus, datzelfde gevoel moest hier ook komen. In het beplantingsplan gaven we nadrukkelijk aandacht. We ontwierpen veel gezellige hoekjes en kozen voor een ruime afwisseling in planten en blad- en bloemtexturen. Waar je ook kijkt in de tuin, er gebeurt altijd wel iets.

Beplanting originele achtertuin
Timmerwerk

Spelen en slapen Tuintimmerwerk

Om ieder jaargetijde te kunnen genieten van de tuin mocht een buitenverblijf niet ontbreken. Een waar je kan slapen, spullen kan opbergen en ook nog eens heerlijk kan relaxen. Omdat het perceel niet helemaal haaks loopt en de wensen zo specifiek waren, maakten we een buitenverblijf op maat. Wat het extra leuk maakte, was de samenwerking met de klant. Die pakte zelf ook de kwast en dacht enthousiast mee over de details. Zo is deze overkapping voorzien van speciale metalen bogen aan de staanders, die zorgen voor een speels effect. De kleur van de stalen bogen komt terug in de achterwand van het huisje. De trap naar het slaapverblijf mocht ook niet zomaar een trap zijn. Daarom heeft de klant stad en land afgezocht naar een vintage trap. Voor extra sfeer realiseerden we ook nog een fraaie houten pergola. Zodra de planten daar volledig overheen zijn gegroeid, heeft deze gezellige tuin nog een extra schaduwrijke zitplek. 

Ruime veranda met speelhuis achtertuin
Ontwerp en aanleg pergola achtertuin
Onderhoud

Halfjaarlijks Onderhoud

Wat mooi is, houden we bij hoveniersbedrijf Goes graag mooi. We zijn dan ook blij dat we deze bijzondere tuin twee keer per jaar mogen onderhouden. Ieder voorjaar en najaar komt ons team langs voor het onderhoud van de beplanting en het snoeien van de tuin. Zo zorgen we ervoor dat alles mooi in balans blijft en dat snelgroeiende planten bijvoorbeeld niet gaan woekeren of de overhand krijgen. Ook zorgen we ervoor dat de tuin klaar is voor het komende seizoen.

Onderhoud originele achtertuin

Tuinen In hetzelfde straatje

Sfeervol Het hele jaar door

Vrolijke voorjaarsbloeiers en stevige winterkanjers. Genieten van je tuin kan in elk seizoen. En met een gezellige veranda (mét buitenhaard) wil je misschien wel nooit meer naar binnen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* Verplicht veld

Hoveniersbedrijf Goes

Hoveniersbedrijf Goes
Van tuinontwerp tot onderhoud
Hoveniersbedrijf Goes Sluit pop-up

Meer weten? Laat je informeren

Informatie aanvragen