Ontwerp en aanleg van gezellige achtertuin met veranda in Santpoort
Ontwerp en aanleg van gezellige achtertuin met veranda in Santpoort
Ontwerp en aanleg van gezellige achtertuin met veranda in Santpoort
Terug Santpoort

Ontwerp en aanleg van gezellige achtertuin met veranda

Tuinontwerp Grondwerk Bestrating Beplanting Timmerwerk

Knus en gezellig was de wens. En een fijne overkapping om met vrienden en familie te verblijven.

Lees Meer
Grondwerk

Verschillende Grondwerkzaamheden

De oorspronkelijk tuin had behoorlijk wat hoogteverschil en twee terrassen. Doordat we het hoogteverschil op een praktische manier zijn gaan gebruiken, met de aanleg van niveauverschillen en trappen, is meer tuin bruikbaar geworden. Door de traptredes over de breedte heen te trekken, oogt de lange tuin weidser en breder. Om dit alles te kunnen doen, voerden we meerdere graaf- en grondwerkzaamheden uit en brachten we diverse grondsoorten aan.

Grondwerk, ontwerp en aanleg van gezellige achtertuin met veranda in Santpoort
Bestrating

Gezellige Bestrating

In het ontwerp hebben we gezocht naar een specifieke ‘gezellige’ twist om oud en modern op een laagdrempelige manier te combineren. Dat is gelukt door tegels te combineren met klinkers, waardoor een patchworkpatroon is ontstaan en daardoor een knusse sfeer. De bruintinten dragen daar extra aan bij. Deze bestrating komt ook terug bij het hoge gedeelte van de veranda. Bij het lage (zit)gedeelte van de veranda kozen we voor een keramische tegel met houtstructuur, om dit gedeelte een andere sfeer mee te geven.

Beplanting

Speelse Beplanting

Het hoekje naast het huis, daarvan was het voor de bewoners lastig om te bepalen wat ze ermee konden. Net te smal voor een tafel, maar wel een fijn plekje in de tuin. Van daaruit ontstond de gedachte om elementen in de tuin in elkaar laten overlopen. Zoals de borders die we hebben laten verspringen en die doorlopen in de tuin. Daardoor ontstaat een speels effect en wordt tegelijkertijd optimaal gebruik gemaakt van de tuin. Ook is bewust gekozen voor beplanting vlak bij het huis, waardoor huis en groen dichter bij elkaar komen te staan. De paarse, roze en oranje tinten zorgen voor het gewenste vrolijke en knusse effect.

Timmerwerk

Mooi lichtspel Timmerwerk

De ruime overkapping is deels open en deels dicht. De transparante plaat boven de eettafel houdt regen tegen, maar zorgt wel voor een mooi lichtspel. De andere zijde is volledig open. De houten planken in de veranda gaan over in de schutting, waarbij we gekozen hebben voor wat grotere planken die de breedte benadrukken.

Sfeervol Het hele jaar door

Vrolijke voorjaarsbloeiers en stevige winterkanjers. Genieten van je tuin kan in elk seizoen. En met een gezellige veranda (mét buitenhaard) wil je misschien wel nooit meer naar binnen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* Verplicht veld

Hoveniersbedrijf Goes

Hoveniersbedrijf Goes
Van tuinontwerp tot onderhoud
Hoveniersbedrijf Goes Sluit pop-up

Meer weten? Laat je informeren

Informatie aanvragen