Aanleg van oprit en royale tuin in Bloemendaal
Aanleg van oprit en royale tuin in Bloemendaal
Aanleg van oprit en royale tuin in Bloemendaal
Terug Bloemendaal

Aanleg van oprit en royale tuin

Grondwerk Bestrating Beplanting

De vele hoogteverschillen maakten de aanleg van deze royale tuin tot een mooie uitdaging.

Lees Meer
Grondwerk

Verschillende Grondwerkzaamheden

Het grondwerk bestond uit het leeghalen van de volledige tuin en aanleggen van een nieuw riool. Bijzonder daarbij was de aanleg van een pompput, omdat de afstand te groot was tussen het reguliere riool aan de weg en de tuin. In het talud maakten we verdiepingen en brachten we keerwanden aan. Daardoor hebben we het talud bruikbaar gemaakt en konden we er een hockeyveld op realiseren.

Grondwerk en aanleg van oprit en royale tuin in Bloemendaal
Bestrating

Klinkers en tegels Bestrating

Op basis van het ontwerp dat er al was legden we de bestrating aan. De oprit van grind is als een slinger aangebracht, waardoor er een uitnodiging richting de voordeur is ontstaan. Deze organische vorm is versterkt door de cortenstalen rand en de beplanting aan weerszijden. In de achtertuin zijn wisselend klinkers en grijze tegels gebruikt, zowel op het terras als het pad en de traptreden achterin de tuin.

Beplanting

Onderhoudsvriendelijke Beplanting

We digitaliseerden het getekende ontwerp en zetten het om tot een uitvoerbaar bestratings- en beplantingsplan. In het beplantingsplan pasten we veel heesters toe en een hagenstructuur. De graslijn is bewust verder naar achter doorgetrokken, waardoor de tuin extra weids en ruimtelijk is geworden. Verder was veel van de beplanting al aanwezig, waaronder volwassen bomen, waardoor de tuin direct volwassen oogt. Samen met onderaannemer Tuin & Watertechniek legden we door de hele tuin een beregeningsinstallatie aan.

Sfeervol Het hele jaar door

Vrolijke voorjaarsbloeiers en stevige winterkanjers. Genieten van je tuin kan in elk seizoen. En met een gezellige veranda (mét buitenhaard) wil je misschien wel nooit meer naar binnen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* Verplicht veld

Hoveniersbedrijf Goes

Hoveniersbedrijf Goes
Van tuinontwerp tot onderhoud
Hoveniersbedrijf Goes Sluit pop-up

Meer weten? Laat je informeren

Informatie aanvragen