Terug naar overzicht
Bomen

Boomverzorging

Bomen in de tuin geven ontzettend veel sfeer. Ook zorgen ze voor schaduwplekken of extra privacy. Bomen hebben, net als de rest van de tuin, onderhoud nodig. Hoveniersbedrijf Goes helpt daarbij graag en vakkundig.

Bomen

Boomverzorging

Boomeigenaren zijn in Nederland wettelijk verplicht hun bomen te onderhouden. Hoveniersbedrijf Goes kan de totale boomverzorging verzorgen. Van snoeien en uitdunnen tot controles en kappen. Het verzorgen van bomen bieden we als aparte dienst of als onderdeel van ons totale tuinonderhoud. Ook kunnen wij zorg dragen voor de zogenaamde VTA-controle (Visual Tree Assessment). Wij werken daarvoor samen met gecertificeerde boomveiligheidscontroleurs.

Boomverzorging hoveniersbedrijf Goes

Verzorgen jonge bomen

Jonge bomen hebben speciale aandacht nodig. Verzorging in de eerste jaren bepaalt hoe een boom zich ontwikkelt. Jonge bomen hebben nog weinig bladeren en wortels, waardoor het lastig is om zelf aan voedsel te komen. Hoveniersbedrijf Goes zorgt dat deze jonge bomen tijdig aan hun voeding, water en bemesting komen, zodat ze kunnen uitgroeien tot een volwassen en gezonde boom vol in blad.

Naast voeding is snoeien ook van belang bij jonge bomen. Begeleidend snoeien van bomen in de jeugd- en halfwasfase vormt de basis voor het uiteindelijke eindbeeld van bomen. Als wij begeleidingssnoei verzorgen, dan zorgen we dat bomen hun groeisnelheid blijven houden en snoeiwonden van beperkte grootte zijn. Hierdoor ontwikkelen bomen zich tot gezonde en structureel sterke bomen met een lange levensloop en beperkte onderhoudskosten. Door middel van begeleidingssnoei kan de vorm van de toekomstige kroon worden bepaald. Bij jonge bomen die opgekroond moeten worden, verwijderen we de dikste takken uit de tijdelijke kroon. In de volgende snoeironde verwijderen we nogmaals de dikste takken, totdat de boomlengte dusdanig is toegenomen dat er sprake is van de blijvende kroon. Uit de blijvende kroon verwijderen we vervolgens tijdig ongewenste takken (probleemtakken), zodat grote snoeischades worden voorkomen. Tijdens de begeleidingssnoei wordt de doorgaande spil in de kroon behouden. Bij jonge bomen geldt over het algemeen een snoeifrequentie van minimaal eens in de 2 tot 3 jaar.

Snoeien van bomen

Elke boom groeit in een bepaalde omgeving en zal daar verschillende functies vervullen. Afhankelijk van zijn functie en zijn omgeving zal hij al dan niet moeten gesnoeid worden. Snoeien stimuleert de bloei en vruchtvorming en zorgt ook voor de juiste groei die past bij de tuin. Sommige bomen hebben als eindbeeld een specifieke vorm. Denk daarbij aan knotbomen, leibomen of gekandelaarde bomen. Bij deze bomen passen we vormsnoei toe om ze in het juiste model te houden. Bij fruitbomen voeren we een specifieke fruitbomensnoei uit. Die bestaat doorgaans uit een wintersnoei om een sterke, evenwichtige kroon te vormen en een zomersnoei, om groei en vruchtdracht in evenwicht te houden. Onze boomverzorgers weten precies welke snoeitechniek moet worden toegepast bij verschillende boomsoorten. Bij het onderhoud van bomen controleren we de boom op ziektes en verwijderen we zwakke takken. Zo zorgen we voor een lange levensduur en gezonde stevige bomen.

Grote bomen kappen en rooien

Soms staat een boom in de weg of is deze ziek. Kappen is dan vaak onontkoombaar. Onze boomverzorgers doen dit professioneel en veilig. Eerst inspecteren we de boom, brengen de omgeving goed in kaart, waarna we stapsgewijs de boom kappen. Ook kunnen we bomen rooien. Dan verwijderen we de stronk van de boom ook helemaal.

Boomverzorging hoveniersbedrijf Goes

Last of lust?

Bomen zijn geweldig, maar soms ook niet. Soms zorgt een volwassen boom ervoor dat er teveel licht wordt tegengehouden, waardoor het in huis donker is. In alle gevallen kan hoveniersbedrijf Goes helpen. Ook voor het verwijderen van een boomstronk of eenmalig snoeiwerk.

Tuinonderhoud

Naast boomverzorging verzorgen we ook de gehele buitenruimte met liefde voor ons vak. Met onze verschillende onderhoudspakketten bieden wij diverse vormen van tuinonderhoud aan. Dan snoeien we bijvoorbeeld de hagen, verzorgen de beplanting, voeren de bladeren af en ruimen sneeuw. Naast onderhoud op contractuele basis bieden we ook eenmalig onderhoud aan. Denk daarbij aan ondersteuning bij wat zwaarder werk, zoals bomen of stronken verwijderen, eenmalig snoeien of het verhelpen van verzakte bestrating.

Sfeervol Het hele jaar door

Vrolijke voorjaarsbloeiers en stevige winterkanjers. Genieten van je tuin kan in elk seizoen. En met een gezellige veranda (mét buitenhaard) wil je misschien wel nooit meer naar binnen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* Verplicht veld

Hoveniersbedrijf Goes

Hoveniersbedrijf Goes
Van tuinontwerp tot onderhoud
Hoveniersbedrijf Goes Sluit pop-up

Meer weten? Laat je informeren

Informatie aanvragen