Beplanting villatuin
3D ontwerp villatuin
Bestrating oprit villatuin
Terug Santpoort

Tuinontwerp en tuinaanleg villatuin

Beplanting Tuinontwerp Timmerwerk Bestrating Grondwerk Onderhoud

Ontwerp en aanleg van een royale villatuin met een stads karakter die tegelijkertijd recht doet aan de landelijke omgeving.

Lees Meer
Grondwerk

Verschillende Grondwerkzaamheden

Voordat we van start konden met de aanleg van deze tuin hebben we meerdere graaf- en grondwerkzaamheden uitgevoerd. Zo zorgden we voor de juiste grond- en zandlagen, waarvoor we grond aan- en afvoerden. We brachten verschillende grondsoorten aan op het hele terrein om de ondergrond te verbeteren. Ook de borders hebben we daarbij voorzien van compost ter verbetering van de grond.

Bestrating

Afwisseling en dynamiek Bestrating

In het ontwerp van deze royale tuin stond afwisseling en dynamiek centraal in de bestrating. Dat heeft geresulteerd in een verharding bestaande uit een mooie combinatie van verschillende materialen. De oprit is bestraat met oud gebakken, dikformaten klinkers, waarbij de rondingen zijn opgevangen met een koppellaag. Het terras, dat we hebben aangelegd met keramische tegels, hebben we voorzien van een voeg. Op die manier heeft onkruid geen schijn van kans. Om de hoogteverschillen in de tuin op te vangen, zijn diverse traptreden gemaakt. De grindpaden rondom geven deze tuin een warme en toch strakke uitstraling. Om prettig te kunnen lopen op het grind hebben we als onderlaag honinggraad matten verwerkt.

Bestrating achtertuin villatuin
Beplanting

Kleurrijk Beplantingsplan

Een gezellige, kleurrijke familietuin die niet teveel onderhoud nodig heeft. Met die opdracht gingen we aan de slag in deze villatuin. Aan de hand van een doordacht beplantingsplan richtten we de tuin in. Om het onderhoud beperkt te houden, plaatsten we rondom een fraaie beukenhaag. Ook plaatsten we een beregeningsinstallatie die via de telefoon aanstuurbaar is. Groepsgewijs hebben we de tuin voorzien van verschillende soorten planten, die zowel kleur als diepte in de tuin brengen. Omdat de tuin er gelijk ‘een beetje volwassen moest uitzien’, kozen we snelgroeiende beplanting.

Beplanting villatuin
Timmerwerk

Unieke doorkijkjes Tuintimmerwerk

In deze royale villatuin mocht een veranda niet ontbreken. Maar dan wel eentje die recht doet aan de prachtige omgeving. Daarom ontwikkelden we een ruime veranda met eiken palen, met daarin mooie zichtlijnen naar het achterliggende groen. Voor de juiste balans tussen het stadse en landelijke karakter van deze tuin, is de veranda wit geschilderd en het terras voorzien van strakke, keramische tegels. Om het regenwater op te vangen, brachten we een ondergrondse infiltratiebox aan. Ook legden we de nodige elektra aan, waardoor deze ruime veranda voorzien kon worden ingebouwde led-verlichting en een terrasverwarmer aangesloten kan worden. Rondom de gehele tuin plaatsten we een hedera hekwerk.

Tuintimmerwerk veranda villatuin
Onderhoud

Maandelijks Onderhoud

Inmiddels onderhouden we deze tuin maandelijks. Onze werkzaamheden bestaan onder andere uit snoeien en onkruid wieden. We zorgen voor de juiste voeding van de vaste planten en voorkomen dat deze gaan woekeren. Zo zorgen we ervoor dat de tuin blijft zoals we deze hebben ontworpen en aangelegd.

Onderhoud achtertuin

Sfeervol Het hele jaar door

Vrolijke voorjaarsbloeiers en stevige winterkanjers. Genieten van je tuin kan in elk seizoen. En met een gezellige veranda (mét buitenhaard) wil je misschien wel nooit meer naar binnen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* Verplicht veld

Hoveniersbedrijf Goes

Hoveniersbedrijf Goes
Van tuinontwerp tot onderhoud
Hoveniersbedrijf Goes Sluit pop-up

Meer weten? Laat je informeren

Informatie aanvragen