Beheer en groenonderhoud Rijksmonument boomverzorging
Beheer en groenonderhoud Rijksmonument buitenruimte
Beheer en groenonderhoud Rijksmonument onderhoud buitenruimte
Terug Bloemendaal

Beheer en groenonderhoud Rijksmonument

Onderhoud

In opdracht van de vereniging van eigenaren onderhouden en beheren wij de totale buitenruimte van één van de grootste Rijksmonumenten van ons land: Carré van Bloemendaal.

Lees Meer
Onderhoud

Uiteenlopende Onderhoudswerkzaamheden

Voor totale perceel rondom het monumentale Carré van Bloemendaal, circa 15.000 m2, voeren wij al het onderhoud uit. De werkzaamheden aan het gazon bestaan uit maaien, zwerfvuil en natuurlijk vuil verwijderen en afsteken en afsnijden van de harde en zachte grasranden. Het onderhoud aan de sierbeplanting bestaat uit het onkruidvrij houden en snoeien en knippen van de heesters, hagen en andere planten. Ook voeren we ieder jaar een visuele controle uit op onder andere ziekten, plagen, schades, vitaliteit, gewenste inboet en snoei. De resultaten van deze controle leggen we digitaal vast.

Beheer en groenonderhoud Rijksmonument snoeiwerkzaamheden
Beheer en groenonderhoud Rijksmonument onderhoud gazon
Bomen

Totale Boomverzorging

We voeren de boomverzorging uit van in totaal 12 bomen op het perceel. Het onderhoud bestaat uit een jaarlijkse algemene visuele controle op onder andere ziekten, plagen, schades, vitaliteit en gewenste snoei. De resultaten van deze controle leggen we digitaal vast. Indien nodig verruimen of vervangen we boomranden. Jonge bomen voorzien we, indien nodig, van begeleidingsnoei. We verhelpen kleine beschadigingen, zoals bijsnoeien van gebroken takken. De fruit- en leibomen op het perceel voorzien we van een wintersnoei. Waterlot verwijderen we van de stam of stamvoet en we maken de stam vrij van opklimmende beplanting. Eens in de drie jaar laten we de wettelijk veiligheidsinspectie van bomen (VTA) uitvoeren, waarbij we de betreffende bomen laten opnemen in een boom‐registratie systeem, voorzien van uniek boomnummer, tekening en rapportage.

Beheer en groenonderhoud Rijksmonument boomverzorging
Onderhoud

Onderhoud Verharding en terreinmeubilair

Naast de groene elementen van de buitenruimte onderhouden we ook de verharding en vaste elementen. Dit betreft onder andere het onkruidvrij maken van de klinkers, rijbaan, grindpaden en parkeervakken. We gebruiken hiervoor natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Het jaar rond verwijderen we afval van de verharding en aanvullend hierop circa drie keer per het natuurlijke afval van bloesem en bladeren. Het terreinmeubilair (zitbanken en verlichting) onderhouden en reinigen we, waarbij we groene aanslag verwijderen. We voeren een visuele controle uit op de verlichting. De beregeningsinstallatie maken we winterklaar en in het voorjaar controleren we deze op functioneren. Het onderhoud van de afwatering bestaat uit een visuele controle op het functioneren en reinigen van kolken en de afvoerput van de watergoot. Ook deze resultaten leggen we digitaal vast.

Beheer en groenonderhoud Rijksmonument
Beheer en groenonderhoud Rijksmonument onkruid verwijderen 2
Onderhoud

Onderhoud met Accu gereedschap

Bijzonder om te noemen is dat we al het onderhoud uitvoeren met accu gereedschap en machines. Dit gereedschap staat bekend om de lange levensduur, wat het gebruik duurzaam maakt. Daarnaast komen er tijdens het gebruik geen uitlaatgassen vrij, waardoor het onderhoud op een bijzonder schone manier wordt uitgevoerd. Bijkomend voordeel is bovendien dat het onderhoud geluidloos gebeurt, waardoor de bewoners geen geluidsoverlast ervaren.

Beheer en groenonderhoud Rijksmonument onkruid verwijderen

Projecten In hetzelfde straatje

Betrouwbaar Heldere afspraken

Hoveniersbedrijf Goes staat voor kwaliteit, een breed scala aan materieel, betrouwbaarheid, klantvriendelijkheid, flexibiliteit, vakkundigheid en snelheid. We zorgen altijd voor een groene omgeving die voldoet aan de wensen en eisen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* Verplicht veld

Hoveniersbedrijf Goes

Hoveniersbedrijf Goes
Van tuinontwerp tot onderhoud
Hoveniersbedrijf Goes Sluit pop-up

Meer weten? Laat je informeren

Informatie aanvragen