Ontwerp en aanleg vernieuwende beachtuin Zandvoort
Ontwerp en aanleg vernieuwende beachtuin Zandvoort
Ontwerp en aanleg vernieuwende beachtuin Zandvoort
Ontwerp en aanleg vernieuwende beachtuin Zandvoort
Terug Zandvoort

Ontwerp en aanleg vernieuwende beachtuin

Tuinontwerp Grondwerk Bestrating Beplanting Onderhoud

Een freestyle beachtuin, maar dan zonder steigerhout. De tuin moest zowel strak als losjes worden, met ruimte voor gezellige elementen.

Lees Meer
Grondwerk

Verschillende Grondwerkzaamheden

Voordat we aan de slag konden, moesten we vanwege de schrale ondergrond veel grondverbetering toepassen. We bewerkten de bestaande grond met organische mest en andere effectieve middelen, zodat deze weer vruchtbaar kon worden. Het talud, dat al aanwezig was, hebben we geprofileerd en versterkt door een gazon aan te leggen. Om in het wandelpad een sterrenhemel te kunnen realiseren, legden we de nodige kabels en leidingen aan. Voor dit lichtjespad gebruikten we de subtiele lichtpuntjes van In-Lite.

Grondwerk, ontwerp en aanleg vernieuwende beachtuin Zandvoort
Bestrating

Kneuterige Bestrating

Aan de zijkant van het huis realiseerden we een oprit met een pad dat doorloopt naar de achtertuin. We gingen op zoek naar een specifieke ‘kneuterige’ sfeer die zowel ongedwongen als samenhangend zou zijn. Dat realiseerden we door veel tegenovergestelde materialen en kleuren te kiezen. Zoals het houten zonneterras met het steen dat daar onderdoor loopt. Bij het terras met de grote tafel kozen we voor een gelige tegel met donkere voeg. De tegel is iets groter dan een standaard tegel, waardoor het ruimer oogt en we ook fraaie verspringingen konden doorvoeren in de bestrating. Het pad legden we in een organische vorm aan.

Bestrating

Stabilizer Uniek pad

Het pad is van Stabilizer, een gebonden verharding gemaakt van 100% natuurlijke materialen. Dit steenmengsel zorgt voor een stabiele watervoerende verharding. De verlichting in het pad, van In-Lite, geven een gevoel van een sterrenhemel op het moment dat het buiten donker wordt.

Bestrating , ontwerp en aanleg vernieuwende beachtuin Zandvoort
Beplanting

Weelderige Beplanting

Een georganiseerde wildernis, dat was de bedoeling. Een weelderige en overweldigende tuin, met een rijke hoeveelheid bloemen, planten en grassen. Daarom kozen we in het beplantingsplan voor snelgroeiende planten, die na korte tijd al een boseffect zullen geven, met paden die omsloten worden door al die kleurrijke bloemen. Het groenblijvende van de dennen zijn een knipoog naar het duinlandschap dat dichtbij ligt. Voor het vernieuwende van deze new generation beachtuin kozen we ook in de beplanting voor tegenoverstaande kleuren, zoals paars met oranje en rood met het groen van siergrassen.

Beplanting, ontwerp en aanleg vernieuwende beachtuin Zandvoort
Onderhoud

Klaar voor de Toekomst

Een keer per jaar komen we langs voor groot onderhoud, de rest van het jaar doen de bewoners het zelf. Uniek aan deze tuin is de wateropvang. Dat wordt gedaan in twee vijvers, vervaardigd uit cortenstaal. De vijver dicht bij het huis wordt als eerste gevuld vanuit de regenpijp, waarna het via een ondergrondse verbinding onder de verharding en beplanting doorgaat naar de tweede vijver. Van daaruit gaat het water richting een infultratiekrat. Al het regenwater wordt zodoende verwerkt op het eigen terrein, waardoor deze tuin klaar is voor de toekomst met mogelijk wateroverlast.

Onderhoud, ontwerp en aanleg vernieuwende beachtuin Zandvoort

Tuinen In hetzelfde straatje

Sfeervol Het hele jaar door

Vrolijke voorjaarsbloeiers en stevige winterkanjers. Genieten van je tuin kan in elk seizoen. En met een gezellige veranda (mét buitenhaard) wil je misschien wel nooit meer naar binnen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* Verplicht veld

Hoveniersbedrijf Goes

Hoveniersbedrijf Goes
Van tuinontwerp tot onderhoud
Hoveniersbedrijf Goes Sluit pop-up

Meer weten? Laat je informeren

Informatie aanvragen