Ontwerp en aanleg aanleg tuin met luxe buitenverblijf Overveen
Ontwerp en aanleg tuin met luxe buitenverblijf Overveen met beplantingsplan
Ontwerp en aanleg aanleg tuin met luxe buitenverblijf Overveen
Terug Overveen

Ontwerp en aanleg gezellige en functionele tuin met luxe buitenverblijf

Tuinontwerp Grondwerk Bestrating Beplanting Timmerwerk Onderhoud

Naast de aanleg van de achtertuin en realisatie van een luxe buitenverblijf moest de voor- en zijtuin bij de achtertuin worden betrokken.

Lees Meer
Grondwerk

Verschillende Grondwerkzaamheden

In deze tuin zaten behoorlijke hoogteverschillen. Dat wilden we benadrukken. Daarom kozen we ervoor het buitenverblijf lager neer te zetten dan de rest van de tuin, waardoor er nadruk op de diepte kwam. Diepte zorgt ervoor dat bepaalde delen worden ontsloten en een andere sfeer en dimensie krijgen. In de voorbereiding bestond het grondwerk uit het vrijgraven en ruimte maken voor de verschillende hoogteverschillen, wat voorzichtig moest gebeuren omdat het dicht lang het huis liep. De oprit verplaatsten we om de route naar de voordeur te benadrukken en de functionele ruimte in de tuin te vergroten.

Grondwerk aanleg tuin met luxe buitenverblijf Overveen
Bestrating

Strak en modern Bestrating

De wens was om een strakke en moderne bestrating te creëren met een knipoog naar het verleden. Dat realiseerden we door hout, grind, klinkers en betonplaten te combineren. Hergebruik was belangrijk, vandaar dat we de bestaande klinkers hebben hergebruikt voor het terras en de oprit. Onder de betonnen aantrede van de trap verwerkten we houten balken, wat zorgt voor een karakteristiek effect. Het hoogteverschil konden we op veel plekken opvangen met hout en ook tussen de grote vierkante tegels plaatsten we hout. Dit zal na verloop van tijd donkerder van kleur worden, waardoor de tegels een zachtere uitstraling krijgen. Door hier en daar een zachte tint grind toe te voegen, krijgt de bestrating een vriendelijke uitstraling die mooi overloopt in de woning.

Beplanting

Jaarrond bloeiende tuin Beplanting

In het beplantingsplan kozen we voor een jaarrond bloeiende tuin, met veel groenblijvende planten en snelgroeiende weelderige borders met paarstinten en grassen. Aan de voorzijde plaatsten we twee meerstammige koelreuteria’s. Het is de bedoeling dat deze het zicht wegnemen vanaf de veranda. Ook zullen deze bomen, op het moment dat ze gaan groeien, elkaar raken. Daardoor ontstaat er een doorgang, die de verschillende delen van de tuin benadrukt en verbindt.

Ontwerp en aanleg tuin met luxe buitenverblijf Overveen met beplantingsplan
Timmerwerk

Luxe buitenverblijf Timmerwerk

We realiseerden een groot en luxe buitenverblijf van eikenhout dat van alle gemakken is voorzien. Zoals een keuken, toilet en internetaansluiting. De glazen wand kan volledig open en dicht worden geschoven, waardoor dit verblijf het hele jaar rond te gebruiken is. In het timmerwerk zitten mooie houtverbindingen en op de gestucte achterwand verwerkten we steenstrips die zorgen voor een speels en authentiek effect. De hoogte is extra benadrukt door de schuine kap en houten balken.

Onderhoud

Halfjaarlijks Onderhoud

Twee keer per jaar verzorgen we het onderhoud. Rondom de wisseling van de seizoenen voeren we onderhoud uit en zorgen we dat de tuin klaar is voor het nieuwe seizoen.

Onderhoud aanleg tuin met luxe buitenverblijf Overveen

Sfeervol Het hele jaar door

Vrolijke voorjaarsbloeiers en stevige winterkanjers. Genieten van je tuin kan in elk seizoen. En met een gezellige veranda (mét buitenhaard) wil je misschien wel nooit meer naar binnen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* Verplicht veld

Hoveniersbedrijf Goes

Hoveniersbedrijf Goes
Van tuinontwerp tot onderhoud
Hoveniersbedrijf Goes Sluit pop-up

Meer weten? Laat je informeren

Informatie aanvragen