Aanleg tuin in Santpoort

Van een kale nieuwbouw tuin in Santpoort tot een groene oase.  Bestrating, beplanting en  buitenverblijf niets ontbreekt aan deze tuin in Santpoort. Originaliteit maakte deze tuin tot een uitdagende aanlegklus.

Bestrating

De verharding in deze tuin is niet alledaags wat leidde tot een leuke aanleg ‘puzzel’. Een straat van grote tegels hebben we immers zo aangelegd. Maar hier had de ontwerper ons de uitdaging gegeven om met verschillende bestratingsmaterialen een verspringend terras te maken. De bestrating is een combinatie van klinkers met graniet keien en tegels welke overlopen in grind. Het grind zorgt voor een zachte uitstraling en geeft een mooie overloop naar het gazon en de borders.

Beplanting

Wat doen we met een banaan, een sering en een Camellia? Een uitdagende combinatie welke ervoor gezorgd heeft dat de tuin een Indische uitstraling krijgt. Hierdoor worden interieur en tuin een.  De sfeer wordt door de overige beplanting benadrukt, door verschillende blad- en bloemtexturen
te combineren.

Buitenverblijf

Om ieder jaargetijde te kunnen genieten van de tuin mocht een buitenverblijf niet ontbreken. Een waar je kan slapen, spullen kan opbergen en ook nog eens heerlijk kan relaxen. Omdat het perceel niet helemaal haaks loopt en de wensen zo specifiek waren is het buitenverblijf op maat gemaakt. Hoe leuk is het als je klant zelf ook de kwast pakt en enthousiast mee denkt over de details. Zo is deze overkapping voorzien van speciale metalen bogen aan de staanders welke zorgen voor een speels effect. De kleur van de stalen bogen komt terug in de achterwand van het huisje. De trap naar het slaapverblijf mocht ook niet zomaar een trap zijn. Daarom heeft de klant stad en land afgezocht naar een vintage trap.

 

Een mooie voorbeeldtuin waar samenwerking tussen klant, ontwerper en hovenier heeft geleid tot een schitterend, groen eindresultaat in Santpoort.

 

Gemaakt/geleverd voor dit project

Tuin Santpoort
Buitenverblijf en pergola