Hoveniersbedrijf Overveen

Hoveniersbedrijf Goes is een ervaren hovenier in Aerdenhout en omgeving en gespecialiseerd in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van diverse tuinen. Een bestaande tuin renoveren of een nieuwe tuin aanleggen? In beiden hebben wij ruimschoots ervaring. We staan bekend om kwaliteit, betrouwbaarheid, klantvriendelijkheid en flexibiliteit. Onze 2D en 3D ontwerpen zorgen ervoor dat onze klanten de juiste keuzes maken voor de inrichting van hun tuin. Wij leveren maatwerk timmerwerk en kunnen na de aanleg ook het onderhoud van de tuin deels of volledig uit handen nemen.

Hoveniersbedrijf Overveen

Ontwerp van een tuin in Overveen

Niets spreekt zo tot de verbeelding als een vakkundig uitgewerkt tuinontwerp met sfeervol beeldmateriaal.  Iedere tuinaanleg begint voor ons met het maken van een persoonlijk 2D of 3D ontwerp. Zo’n ontwerp maken is vakwerk. Er is bijvoorbeeld expertise nodig om een weidse buitenruimte gezellig te maken of een kleinere tuin functioneel in te richten. Het ontwerp komt samen met de klant tot stand. Na een eerste kennismaking, waarbij onze ontwerper zowel de tuin als de woning bekijkt, leggen we alle wensen en ideeën vast. Die brengen we vervolgens samen in het ontwerp.

3D ontwerp tuin met waterpartij

Onderdeel van het ontwerp is het beplantingsplan. Op deze plattegrond is precies te zien welke plantsoorten waar een plek krijgen. Daarbij werken we met kleuren, zodat ook de seizoensbeleving goed duidelijk wordt. In het beplantingsplan houden we rekening met de wensen qua kleur, ligging van de tuin en het soort bodem en de kwaliteit daarvan.

Voor veel van onze klanten hebben wij uiteenlopende houten elementen gemaakt, zoals een schuur, buitenhaard of pergola. Deze elementen nemen we mee in het ontwerp. Tuintimmerwerk kunnen wij volledig naar wens produceren. Dat is dus altijd maatwerk en we werken alleen met duurzaam materiaal.

Tuintimmerwerk veranda stadstuin

Aanleg van een tuin in Overveen

Voordat de aanleg van start kan gaan, voeren wij verschillende grondwerkzaamheden uit. Dat is nodig, zodat de bestrating daarna goed gelegd kan worden en de planten gezond kunnen groeien. Denk bij grondwerkzaamheden bijvoorbeeld aan de toevoer van gezonde grond en grondverbetering. Gezonde grond bevat onder andere een rijke hoeveelheid bacteriën en schimmels. Zo’n rijk bodemleven helpt tegen ziektes en verbetert de bodemstructuur.

Bestrating vormt een belangrijk deel van de aanleg. Wij zijn gespecialiseerd in de aanleg van zowel sierbestrating als opritbestrating. De keuze voor materiaal hangt onder andere af van wat de wensen zijn qua uitstraling en sfeer. Wij kunnen de meest uiteenlopen steensoorten leveren en adviseren graag om te komen tot een goede keuze. Voor een oprit is het belangrijk dat deze drukvast is. Dat realiseren we door de oprit eerst te egaliseren en daarna te voorzien van een drukvaste laag met puinkorrel.

Tuinontwerp en aanleg familietuin met fietsenhok

Tuinonderhoud hoveniersbedrijf Overveen

Na de aanleg hulp nodig bij het onderhoud van de tuin? Maak dan gebruik van één van onze onderhoudspakketten. Daarmee spreken we af hoe vaak per jaar we het onderhoud verzorgen en wat we precies doen. Denk bijvoorbeeld aan snoeiwerkzaamheden en verzorgen van alle beplanting. Voor bomen bieden we een aparte dienst aan. Met onze boomverzorging voeren we zowel onderhoud als controles uit. Per boom verschilt de verzorging. Bij fruitbomen voeren we bijvoorbeeld een specifieke fruitbomensnoei uit. Die bestaat doorgaans uit een wintersnoei om een sterke, evenwichtige kroon te vormen en een zomersnoei, om groei en vruchtdracht in evenwicht te houden.

Onderhoud originele achtertuin

Zakelijke hovenier in Overveen

Van bedrijfsterrein en stadspark tot volledige binnentuin van een hotel: ook op de zakelijke markt realiseren wij tal van projecten. Ook voeren we onderhoud uit aan groene buitenruimten. Voor onze zakelijke klanten zijn wij een betrouwbare partner met heldere en duidelijke afspraken. We zorgen altijd voor een groene omgeving die voldoet aan de wensen van de klant en die tegelijkertijd recht doet aan de natuurlijke omgeving. Als duurzame partner hebben we alles in huis voor de complete aanleg, inrichting en het onderhoud van een buitenruimte.

Ontwerp en aanleg park Delft bovenaanzicht

Sfeervol Het hele jaar door

Vrolijke voorjaarsbloeiers en stevige winterkanjers. Genieten van je tuin kan in elk seizoen. En met een gezellige veranda (mét buitenhaard) wil je misschien wel nooit meer naar binnen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* Verplicht veld

Hoveniersbedrijf Goes

Hoveniersbedrijf Goes
Van tuinontwerp tot onderhoud
Hoveniersbedrijf Goes Sluit pop-up

Meer weten? Laat je informeren

Informatie aanvragen