Hoveniersbedrijf Heemstede

Hoveniersbedrijf Goes is gespecialiseerd in het ontwerp en de aanleg van de meest uiteenlopende tuinen. Of dat nu gaat om een landelijke boerderijtuin of familietuin waarin kinderen volop de ruimte hebben om te spelen. Van ontwerp tot aanleg en onderhoud: wij bieden het totale pakket. Met een doordacht beplantingsplan zorgen we een optimale seizoensbeleving die aansluit bij de wensen op het gebied van kleur en onderhoud. Ook leveren we maatwerk tuintimmerwerk voor bijvoorbeeld een zithoek, buitenhaard of schutting.

Hoveniersbedrijf Heemstede

Ontwerp van een tuin in Heemstede

Om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden van een tuin (dat is vaak meer dan gedacht), werken wij altijd met een professioneel 2D of 3D ontwerp. Om dit te maken, komt onze ontwerper persoonlijk langs. Tijdens die kennismaking komt ook het budget ter sprake, zodat van beide kanten de verwachting helder zijn. Vervolgens werken we een ontwerp uit, dat door het 2D of 3D effect bijzonder realistisch is. In het ontwerp houden we vanzelfsprekend rekening met zaken zoals de bodemkwaliteit en ligging van de tuin. Ook verwerken we technische aspecten zoals verlichting en timmerwerk in het ontwerp.

3D ontwerp tuin met waterpartij

Aanvullend op het ontwerp leveren wij altijd een doordacht beplantingsplan. Daarin selecteren we beplanting die het ontwerp ondersteunen. We selecteren beplanting die geschikt is qua bodemsoort, zonlicht, pH-waarden en vochtigheid. Ook zijn de wensen op het gebied van onderhoud en kleur medebepalend voor de keuzes die we weergeven in het beplantingsplan.

Het tuintimmerwerk dat wij in het ontwerp meenemen, kunnen wij als dienst zelf leveren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een schuur, pergola, schutting of veranda met zithoek en buitenhaard. Al ons timmerwerk is maatwerk en wij werken met duurzame materialen.

Tuintimmerwerk veranda stadstuin

Aanleg van een tuin in Heemstede

Grondverzet en grondwerkwerkzaamheden zijn de basis van veel verschillende werkzaamheden tijdens het aanleggen of renoveren van een tuin. Zo heeft bestrating een goede ondergrond nodig om niet te verzakken. Voor de groei van planten is voedzame grond van groot belang. Bij de aanleg van een tuin voeren wij dan ook eerst diverse grondwerkzaamheden uit. Denk daarbij aan het verbeteren van de grond, aan- en afvoer, diverse graafwerkzaamheden of ophogen van een gedeelte van de tuin.

Verder bestaat de aanleg van een tuin uit bestrating en beplanting. Bestrating wordt vaak gebruikt om een terras in te richten of om op slimme manieren extra ruimte te creëren. Voor bijvoorbeeld containers, fietsen en gereedschap. Afhankelijk van de wensen qua sfeer en kleur kunnen wij tal van materiaalsoorten leveren, waaronder keramische bestrating, natuursteen en baksteen. De aanleg van bestrating vraagt de nodige expertise. Dat geldt zeker voor opritbestrating. Met ons machinepark zorgen wij voor een egale ondergrond, voorzien van puinkorrel, waardoor er een drukvaste laag ontstaat en de oprit bestand is tegen zware belasting.

Tuinontwerp en aanleg familietuin met fietsenhok

Tuinonderhoud hoveniersbedrijf Heemstede

Nadat de tuin is aangelegd, heeft deze ook onderhoud nodig. Hoveniersbedrijf Goes verzorgt het onderhoud van diverse tuinen. Soms komen we één keer per jaar langs en andere tuinen verzorgen we maandelijks. Voor het onderhoud bieden we verschillende onderhoudspakketten: wekelijks, maandelijks, per kwartaal, halfjaarlijks, eenmalig en gazononderhoud. Naast deze pakketten hebben we boomverzorging als specifieke dienst. Boomeigenaren zijn in Nederland wettelijk verplicht de boom de verzorgen. Voor diverse klanten voeren wij dat onderhoud uit. Dan gaat het om werkzaamheden zoals snoeien, uitdunnen en de nodige controles.

Onderhoud originele achtertuin

Zakelijke hovenier in Heemstede

Van bedrijfstuin tot stadspark: als zakelijke hovenier zetten wij ons in voor diverse duurzame projecten. Daarin zoeken we altijd naar een balans tussen de wensen van de opdrachtgever aan de ene kant en het gebruik en de omgeving aan de andere kant. Als groene partner staan wij bekend om onze klantgerichtheid, flexibele aanpak en heldere afspraken. We hebben een breed scala aan materieel en werken altijd vakkundig en snel. Met ons totale dienstenpakket kunnen wij zowel de aanleg als het onderhoud van zakelijke buitenruimten verzorgen.

Ontwerp en aanleg park Delft bovenaanzicht

Sfeervol Het hele jaar door

Vrolijke voorjaarsbloeiers en stevige winterkanjers. Genieten van je tuin kan in elk seizoen. En met een gezellige veranda (mét buitenhaard) wil je misschien wel nooit meer naar binnen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* Verplicht veld

Hoveniersbedrijf Goes

Hoveniersbedrijf Goes
Van tuinontwerp tot onderhoud
Hoveniersbedrijf Goes Sluit pop-up

Meer weten? Laat je informeren

Informatie aanvragen