Hoveniersbedrijf Bloemendaal

Op zoek naar een hovenier voor het ontwerp, de aanleg of het onderhoud van een tuin? Wij helpen graag. Wij bieden tal van diensten en staan bekend om kwaliteit, betrouwbaarheid en klantvriendelijkheid. Of het nu gaat om een gezellige familietuin of moderne stadstuin: als hovenier in Bloemendaal en omgeving realiseren wij de meest uiteenlopende projecten.

Hoveniersbedrijf Bloemendaal

Ontwerp van een tuin in Bloemendaal

Iedere aanleg begint voor ons met het maken van een professioneel 2D of 3D ontwerp. Daarin is precies te zien waar alle elementen, zoals de bestrating, beplanting en het timmerwerk, een plek krijgt in de buitenruimte. Een buitenruimte inrichten is vakwerk. Het vraagt kennis en kunde om bijvoorbeeld een grote tuin gezellig te maken of een kleinere tuin handig in te richten. Voordat wij het ontwerp maken, komen we eerst langs om de tuin te bekijken. We inventariseren alle wensen en ideeën en brengen daarna alles samen in het ontwerp. Zo’n ontwerp zorgt ervoor dat onze klant weloverwogen keuzes kan maken.

3D ontwerp tuin met waterpartij

We werken in de ontwerpfase altijd met een beplantingsplan. In dat plan is precies te zien welke planten waar geplaatst kunnen worden, waarbij we rekening houden met het type bodem en de ligging van de tuin. Ook de seizoensbeleving wordt mooi inzichtelijk. Het beplantingsplan wordt gemaakt aan de hand van de wensen op het gebied van onderhoudsintensiviteit en kleurgebruik in de tuin.

Ook tuintimmerwerk speelt een rol in de ontwerpfase. Wij brengen elementen zoals een pergola of zithoek terug in het ontwerp. Of denk aan praktisch timmerwerk, zoals een houten afscheiding of schuur voor opslag. Al ons timmerwerk is maatwerk en leveren wij zelf.

Tuintimmerwerk veranda stadstuin

Aanleg van een tuin in Bloemendaal

Een tuin aanleggen bestaat meestal uit grondwerkzaamheden, bestrating en aanleg van beplanting.

Voordat wij van start gaan met de aanleg, zorgen we voor een gezonde bodem. Dat zorgt er namelijk voor dat de tuin goed kan groeien en bloeien. Wij leveren zelf nieuwe grond of voeren grondverbetering uit. Op die manier zorgen we voor grond met veel variatie aan bodemleven. Onder grondwerk valt ook het ophogen van de tuin en het aanbrengen van verschillende funderingen, terrassen of vijvers.

Bestrating is meer dan een paar stenen neerleggen. De juiste bestrating zorgt voor veiligheid en een esthetisch kloppend geheel. Wij leveren een breed assortiment voor sierbestrating. Met ons uitgebreide machinepark kunnen wij ook stevige opritbestrating verzorgen. Daarbij is vooral de drukvaste laag van belang, zodat de oprit niet gaat verzakken.

Tuinontwerp en aanleg familietuin met fietsenhok

Tuinonderhoud hoveniersbedrijf Bloemendaal

Als de tuin eenmaal is aangelegd, dan wil je die ook mooi houden. Voor tal van klanten voeren wij het onderhoud uit. Dat gaat om werkzaamheden zoals het snoeien van de hagen, de beplanting verzorgen en bladeren afvoeren. Dit onderhoud bieden we aan op contractbasis, via verschillende onderhoudspakketten. Staan er bomen in de tuin? Weet dat iedere boomeigenaar in Nederland wettelijk verplicht is die te onderhouden. Via onze dienst boomverzorging kunnen wij dat werk uit handen nemen. Wij kunnen bijvoorbeeld begeleidend snoeien, waarmee we bomen in de jeugd- en halfwasfase laten uitgroeien tot een stevige en gezonde volwassen boom.

Onderhoud originele achtertuin

Zakelijke hovenier in Bloemendaal

Hoveniersbedrijf Goes werkt voor diverse organisaties op de zakelijke markt. We verzorgen bijvoorbeeld de aanleg van een bedrijventerrein, grootschalig onderhoud of verzorgen de aanleg van een algemene buitenruimte. In ons werk als hovenier op de zakelijke markt vinden we het belangrijk om de juiste balans te creëren tussen functie en omgeving, waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt. De wensen van de opdrachtgever en gebruiker staan centraal in al onze projecten.

Ontwerp en aanleg park Delft bovenaanzicht

Sfeervol Het hele jaar door

Vrolijke voorjaarsbloeiers en stevige winterkanjers. Genieten van je tuin kan in elk seizoen. En met een gezellige veranda (mét buitenhaard) wil je misschien wel nooit meer naar binnen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* Verplicht veld

Hoveniersbedrijf Goes

Hoveniersbedrijf Goes
Van tuinontwerp tot onderhoud
Hoveniersbedrijf Goes Sluit pop-up

Meer weten? Laat je informeren

Informatie aanvragen