Hoveniersbedrijf Aerdenhout

Hoveniersbedrijf Goes is een ervaren hovenier in Aerdenhout en omgeving en gespecialiseerd in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van diverse tuinen. Een bestaande tuin renoveren of een nieuwe tuin aanleggen? In beiden hebben wij ruimschoots ervaring. We staan bekend om kwaliteit, betrouwbaarheid, klantvriendelijkheid en flexibiliteit. Onze 2D en 3D ontwerpen zorgen ervoor dat onze klanten de juiste keuzes maken voor de inrichting van hun tuin. Wij leveren maatwerk timmerwerk en kunnen na de aanleg ook het onderhoud van de tuin deels of volledig uit handen nemen.

Hoveniersbedrijf Aerdenhout

Ontwerp van een tuin in Aerdenhout

Bij iedere aanleg van een tuin werken wij met een vakkundig 2D of 3D ontwerp. Daarin is goed te zien wat er allemaal mogelijk is met de buitenruimte. Om dit ontwerp te maken, komt onze ontwerper persoonlijk langs. De wensen op het gebied van onderhoud en kleur in de tuin worden dan uitvoerig besproken. Ook de woonruimte wordt bekeken, zodat de tuin daar goed op zal aansluiten. In het ontwerp nemen we zowel de bestrating en beplanting op als technische elementen zoals eventuele elektra en beregening.

3D ontwerp tuin met waterpartij

In het beplantingsplan, dat een vast onderdeel is van ons ontwerpproces, leveren we een plattegrond waarop precies te zien is waar welke planten komen. Daarbij maken we een selectie van plantsoorten die passend zijn qua kleur, bodemsoort en zonlicht. Het beplantingsplan laat tevens de seizoensbeleving zien. Het streven is altijd een fijne beleving van de tuin in ieder jaargetijde.

Naast beplanting vormt tuintimmerwerk een vast onderdeel in het ontwerpproces. Zijn er bijvoorbeeld wensen voor een buitenhaard of houten schutting? Dit soort elementen produceren wij zelf en zijn daardoor altijd maatwerk. In het 2D en 3D ontwerp is het timmerwerk altijd terug te zien.

Tuintimmerwerk veranda stadstuin

Aanleg van een tuin in Aerdenhout

Na de ontwerpfase start de aanleg. Dat bestaat meestal uit grondwerkzaamheden, bestrating en aanleg van de beplanting. Grondwerkzaamheden die wij uitvoeren zijn bijvoorbeeld voorbereidingen voor een fundering, baggerwerkzaamheden of grondverbetering. Bij dit laatste zorgen wij voor een gezonde en goede voedingsbodem. Dat is belangrijk, om te zorgen dat de tuin straks volop kan groeien en bloeien. Gezonde grond die wij leveren zorgt ervoor dat al het organisch leven in de grond wordt omgezet tot waardevolle humus. Daardoor ontstaat een rijk bodemleven dat ziektes helpt te voorkomen en de bodemstructuur verbetert.

Naast grondwerkzaamheden is bestrating een onderdeel in de aanleg van de tuin. Goed aangelegde bestrating zorgt voor een veilige buitenruimte die bestand is tegen de weersinvloeden en intensief gebruik. Wij verzorgen zowel sierbestrating als opritbestrating. Bij sierbestrating speelt de sfeer en uitstraling een belangrijke rol. Wij helpen graag bij het maken van de juiste keuze en kunnen veel verschillende soorten bestrating leveren. Moet er een oprit worden aangelegd? Met ons uitgebreide machinepark zorgen wij voor een drukvaste laag met puinkorrel. Daardoor kan oprit jarenlang intensief worden gebruikt, zonder te verzakken.

Tuinontwerp en aanleg familietuin met fietsenhok

Tuinonderhoud hoveniersbedrijf Aerdenhout

De ene tuin heeft veel onderhoud nodig, de ander iets minder. Dat onderhoud kunnen wij deels of volledig uit handen nemen. Dat doen we op contractbasis met verschillende onderhoudspakketten. Werkzaamheden die wij uitvoeren zijn onder andere het snoeien van de hagen en verzorgen van de beplanting. Ook kunnen we bij de wisseling van de seizoenen de tuin seizoensklaar maken. Verder bieden we boomverzorging aan. Bomen vragen namelijk een specifieke vorm van onderhoud. Bijvoorbeeld om hun vorm te behouden, zoals bij knotbomen, leibomen of gekandelaarde bomen. Bij deze bomen passen we vormsnoei toe, om ze in het juiste model te houden. Snoeien stimuleert de bloei en vruchtvorming en zorgt ook voor de juiste groei die past bij de tuin.

Onderhoud originele achtertuin

Zakelijke hovenier in Aerdenhout

Hoveniersbedrijf Goes is op zowel de particuliere als zakelijke markt actief. Als zakelijke hovenier zijn wij een betrouwbare partner voor de aanleg en het onderhoud van bijvoorbeeld een bedrijfstuin of bedrijventerrein. In onze zakelijke projecten zoeken we altijd een evenwicht tussen gebruik en omgeving. De wensen van de opdrachtgever en gebruiker staan daarin centraal. Onze zakelijke klanten kunnen rekenen op onze betrouwbaarheid, kundigheid en flexibiliteit. Wij zijn een groene partner die zorgt voor heldere afspraken.

Ontwerp en aanleg park Delft bovenaanzicht

Sfeervol Het hele jaar door

Vrolijke voorjaarsbloeiers en stevige winterkanjers. Genieten van je tuin kan in elk seizoen. En met een gezellige veranda (mét buitenhaard) wil je misschien wel nooit meer naar binnen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* Verplicht veld

Hoveniersbedrijf Goes

Hoveniersbedrijf Goes
Van tuinontwerp tot onderhoud
Hoveniersbedrijf Goes Sluit pop-up

Meer weten? Laat je informeren

Informatie aanvragen