Grondwerk

Grondwerk en een goede bodem is de basis van een gezonde tuin. Het opstellen van een grondwerkplan draagt wezenlijk bij aan een betere groei van uw beplanting en het mooi egaal blijven van uw bestrating.

Bij grondwerk werkzaamheden moeten u met name denken aan het afvoeren van uw oude grond en het vervangen van deze grond door nieuwe tuinaarde of zand. Hierdoor krijgt uw tuin een voedzame bodem waarop zij kan groeien en bloeien. Daarnaast vallen onder deze werkzaamheden ook het aanvullen of ophogen van uw tuin, alsmede het aanbrengen van verschillende funderingen, terrassen of vijvers.

Hoveniersbedrijf Goes beschikt over verschillend professioneel materieel en ervaren medewerkers om deze werkzaamheden vakkundig voor u uit te voeren.

Afgraven van uw tuin en grond afvoer

Voordat wij uw tuin kunnen voorzien van een gezonde bodem zullen wij eerst uw oude grond moeten afvoeren. Uw tuin zal in dit geval worden afgegraven en de oude, minder voedzame grond zal worden afgevoerd. Daarnaast kunnen wij ook direct hoogteverschillen aanleggen voor bijvoorbeeld een vijver.

Aanvullen en ophogen van uw tuin

Nadat uw tuin is afgegraven en uw oude grond is afgevoerd, zullen wij uw tuin aanvullen met verse, voedzame tuinaarde. Dit zorgt ervoor dat uw tuin een voedzame bodem krijg waarop zij kan groeien en bloeien. Ook wordt uw tuin direct op de juiste hoogte gebracht, hetgeen zorgt voor een goede afwatering en een mooie overloop van woning naar tuin.

Daarnaast kunnen wij ook direct diverse hoogteverschillen aanleggen voor funderingen of terrassen.

Grond verbetering

Voedzame gezonde grond zorgt er voor dat uw tuin ideaal kan groeien en bloeien. De grond is een belangrijke drager van voeding, lucht en vocht voor uw beplanting. Een goede en voedzame grond zorgt er voor dat uw tuin optimale plantengroei behaalt en er minder kans is op ziektes en ander euvel.

Het aanleggen van een nieuwe tuin is doorgaans het geschikte moment om ook uw tuingrond te verbeteren/vervangen. (Een groot deel van) de aarde ligt immers al aan het oppervlak. Dit scheelt de nodige kosten, en zorgt er tegelijk voor dat uw nieuwe tuin de tand des tijds kan doorstaan.

Leveren nieuwe grond

Wilt u zelf uw grond verbeteren en/of heeft u aanvoer nodig van zand en tuinaarde? Ook hierbij kunnen wij u helpen en adviseren. Wij kunnen u de juiste tuinaarde adviseren en aanleveren zodat u hier zelf mee aan de slag kunt gaan.

Bekijk onze grondwerk projecten

hovenier

Tuinrenovatie Velsen-Zuid

Bekijk project
hovenier

Bouw nieuwe tuinschuur Santpoort

Bekijk project
hovenier

Achtertuin Driehuis

Bekijk project

Grondwerk door Hoveniersbedrijf Goes

Hoveniersbedrijf Goes heeft een professioneel machinepark met ervaren personeel. Wij kunnen uw tuin netjes afgraven, op hoogte brengen en de juiste verse voedzame ondergrond aanbrengen. Daarnaast hebben wij ruime ervaring met speciale projecten zoals het graven van vijvers en zwembaden.

Vraag een grondwerk offerte aan of neem vrijblijvend contact met ons op.

Wilt u grondwerk door ons uit laten voeren of heeft u vragen over de mogelijkheden? Schroom niet en neem contact met ons op of vraag een offerte aan. Wij helpen uw graag.
offerte aanvragen